Pentru a-mi face serile ploioase mai frumoase și mai interesante, spăl borcanele de cafea. Și imediat începe magia! Ce accesoriu frumos!

Borcănașele în care a fost cafea, gem sau alte produse sunt uneori depozitate și lăsate uitării.

Vă sugerăm să căutați aceste „comori” pentru a face din ele niște elemente de decor utilizând arta decoupage-ului.

Vă oferim, în continuare, etapele de lucru pas cu pas.

Decoupage pe borcanele de sticlă.

Nu se recomandă să le decorați imediat, mai întâi gândiți-vă la model, alegeți șervețelele cu desenul dorit. Apoi adunați lucrurile necesare din această listă:

— degresant (se recomandă alcool sau acetonă);

— vată sau discuri de bumbac;

— burete pentru spălarea veselei;

— hârtie abrazivă;

— vopsele acrilice;

— lac pentru acoperirea vopselelor acrilice;

— periuțe;

— adeziv PVA.

Etapele de lucru:

1. Dacă eticheta se curăță greu, înmuiați borcanul în apă cu săpun și lăsați-l peste noapte, apoi spălați hârtia și cleiul. Ștergeți bine suprafața (uscată în prealabil) cu vată înmuiată în degresant.

2. Aplicați, cu ajutorul buretelui, vopsea acrilică pe suprafața borcanului și apoi uscați-o cu uscătorul (cu aer rece). În același mod va trebui să aplicați al doilea și al treilea strat de vopsea acrilică.

3. După ce vopseaua se va usca complet, neteziți suprafața borcanului cu hârtie abrazivă cu granulație mare.

4. Aplicați un alt strat de vopsea acrilică, dar cu ajutorul unei pensule, lăsați să se usuce și neteziți din nou suprafața cu hârtie abrazivă. Baza pentru aplicarea decoupage-ului este gata!

5. Rupeți desenele de pe șervețel (nu se taie deoarece va fi mai frumos și mai interesant dacă marginile nu vor fi uniforme).

6. Lipiți desenul de borcan cu adeziv PVA diluat cu apă într-un raport de 1:1. Deplasați peria din centrul desenului spre margini. Uscați modelul lipit cu uscătorul de păr.

7. Înmuiați buretele în altă vopsea și colorați atent suprafața borcanului. Neteziți, dacă este necesar, suprafața cu hârtie abrazivă.

8. Decorați și capacul în același mod. Dacă acesta este din plastic, înainte de a aplica vopsea acrilică prelucrați-l cu hârtie abrazivă.

9. Înmuiați peria în vopsea de culoare mai aprinsă și stropiți cu ea borcanul și capacul: veți obține mai picături ușor neglijente care îi vor oferi compoziției un aspect complet.

10. Acoperiți borcanul cu un strat de lac acrilic și lăsați-l să se usuce peste noapte. Acesta este rezultatul final.

Prietenii Dumneavoastră vor fi, cu siguranță, bucuroși să primească astfel de sfaturi. Nu uitați să distribuiți acest articol util!

error: Content is protected !!