Pentru a avea un copil sănătos din punct de vedere mintal și fizic, faceți bebelușului dvs. acest masaj de câteva minute

Fără îndoială, masajul este foarte benefic pentru bebeluși. Si nu este vorba de doar de a le crea senzații de plăcere, ci mai ales de a-i ajuta să se dezvolte atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Masajul bebelușilor este o modalitate foarte bună de a exprima dragostea și grija părinților pentru bebelușul lor. Nu numai că este relaxant, dar are şi efecte benefice, atât pentru cel mic, cât şi pentru părinți. Cercetările au demonstrat că masajul reduce nivelul hormonilor de stres şi ameliorează efectele depresiei, și îmbunătățesc starea de spirit a părinților.

Mai mult, el poate calma copilul și îl poate ajuta să adoarmă mai bine si mai mult.

Masajul pentru bebeluși constă din neteziri delicate sau alunecări ușoare pline de dragoste aplicate pe spatele bebelușului. Mama poate folosi un ulei fără parfum artificial sau conservanți, special pentru bebeluși sau o cremă hidratantă pentru a aluneca mai ușor pe piele.

În timpul masajului puteți să-i cântați, de asemenea, sau să spuneți ceva dulce cu voce calmă.


Masajul este foarte benefic pentru bebeluși. Îl ajută să-și fortifice musculatura. Îl poate ajuta să se dezvolte mental, fizic și chiar social; calmează bebelușul și reduce accesele de plâns.

Masajul are şi beneficii fizice şi poate juca un rol important în circulația sângelui, în digestie şi în dezvoltarea copilului.

Masajul calmează atât bebelușul cât si pe părinți.


Poate că este mai bine să faci un astfel de masaj înainte de culcare – ziua sau noaptea, veți observa cât de dulce va dormi bebelușul dvs.

Și acum urmăriți instrucțiunile video!

error: Content is protected !!