Pelerina-transformer: master-class pentru crearea unei piese vestimentare super elegante

Astăzi în garderobele femeilor se pot găsi o mulțime de haine care, la necesitate, se pot transforma ușor în altceva pentru a deplini elegant întreaga ținută.

Pelerina este o piesă vestimentară ce intră în această categorie. Fiind o haină foarte populară în ultimul timp, ea are capacitatea deosebită de a crea ținute neobișnuite chiar dacă sunt folosite niște piese vestimentare banale.

Bineînțeles o pelerină poate fi cumpărată în magazin, dar nefiind o lucrare de croitorie foarte dificilă, o puteți face și de sine stătător. Tot de ce aveți nevoie este o bucată de țesătură și de 2-3 ore libere. Instrucțiunea de mai jos vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit chiar din prima încercare!

Pregătirea tiparului de croitorie

Înainte de a începe lucrul ar trebui să vă decideți în privința materialului. Specialiștii recomandă să optați pentru materiale de densitate medie, alcătuite din 50% lână și 50% poliester.

Pentru femeile cu înălțimea de circa 170 cm și mărimea 42-46, dimensiunile optime pentru țesătură sunt 155×140 cm. Pregătiți tiparul de croitorie pe hârtie.

Procesul de lucru

Înainte de a începe lucrul călcați bine haina cu fierul de călcat. Dacă este nevoie, mai călcați-o o dată. Pentru a simplifica procesul de lucru se recomandă îndoirea tiparului și a țesăturii în jumătate.

Urmează să tăiați țesătura conform tiparului – asta e cam tot de ce este nevoie pentru a face pelerina. Dar pentru a întări marginile țesăturii, este recomandat să le coaseți.

Un element esențial al acestei piese vestimentare este centura. Ea poate fi obținută rapid din aceeași țesătură ca și însăși pelerina, sau puteți lua una din centurile pe care le aveți, în caz că aceasta e de aceeași nuanță sau de una contrastantă.

Felul în care poate fi purtată pelerina-transformer e limitat doar de imaginația dvs.! Practic orice ținută va arăta elegant și proaspăt dacă va fi completată cu o astfel de pelerină.

Marele avantaj al acestei piese vestimentare este că ea e potrivită pentru femeile cu orice tip de siluetă, aducând mereu un plus de eleganță și feminitate în ținuta dvs.