5 rase de pisici ce sunt considerate periculoase.

Probabil că majoritatea dintre noi, atunci când decid să îngrijească o pisică, așteaptă să primească un animal blând, care ore în șir va sta pe genunchii noștri. Cu toate acestea, nu fiecare rasă de pisici este la fel de prietenoasă.

Nu uitați, că rudele îndepărtate ale acestor feline sunt animale prădătoare. Deci un anumit nivel de agresivitate în pisici este la nivel genetic. Deci să nu vă mirați, că unele pisici devin adevărați tirani domestici.

Cele mai periculoase 5 rase de pisici, care este mai bine să nu le țineți în casă.

1. Bengaleză

Reprezentantele acestei rase de pisici se deosebesc printr-un caracter capricios și un instinct pronunțat de vânătoare. Pisicile Bengaleze sunt extrem de inteligente și foarte active. Cu toate acestea există cazuri înregistrate, când aceste pisici își rănesc grav proprietarii. Nu le place să fie mângâiate și vor folosi, cu siguranță, ghearele sale de fiecare dată când nu le va plăcea ceva. Totuși, aceste pisici învață foarte repede și pot fi dresate.

2. Savannah

Această pisică este urmașa servalului african, de aceea comportamentul lor agresiv este ușor de înțeles și fără multe explicații. Savannah sunt inteligente și curioase, dar pisicile tinere pot fi periculoase pentru oameni. Cel mai înalt grad de agresivitate aceste pisici îl demonstrează în privința străinilor, de aceea nu trebuie să le lăsați singure într-o încăpere cu oaspeții dvs.

3. British Shorthair

În ciuda faptului că British Shorthair se obișnuiesc foarte repede cu noul proprietar nu trebuie să uitați despre caracterul și independența acestora. Ele foarte rar vă vor permite să le neteziți și nu lasă străinii să se apropie de ele. Pisicile de această rasă urăsc să fie luate în brațe sau să aveți un comportament foarte ”familiar” cu ele. Dacă răbdarea acestei pisici va fi la limită, ea nu va ezita să-și folosească ghearele și dinții!

4. Maine Coon

Aceste pisici sunt leneșe, docile și au un nivel înalt de intelect, dar datorită dimensiunilor sale pot provoca daune grave proprietarului său. Maine Coon pot demonstra agresivitatea față de persoanele străine. Starea lor de bine se schimbă foarte repede, deci trebuie să să fiți mereu atent cu această pisică. Dacă este supărată, pisica poate trauma nu doar copilul dar și un adult.

5. Siameză

Aceasta este una din cele mai agresive rase de pisici din lume. Majoritatea siamezilor sunt adevărate răzbunătoare. Ele pot să-și manifeste supărarea și să atace în cel mai neașteptat moment. Siamezele nu tolerează manifestarea afecțiunii și atenția sporită asupra lor, precum și neglijarea. Această pisică nu va tolera să fie lovită de proprietarul său. Cu toate acestea, dacă este îngrijită corespunzător nu veți avea probleme cu ea.

Înainte de a aduce această pisică în casă, vă recomandăm să studiați toate caracteristicile acestei rase și să vă gândiți dacă veți putea conviețui cu caracterul său. Până la urmă pisica nu este doar întruchiparea grației naturale, dar și a unei minți perfide!