Filmul „Pe aripile vântului” a apărut pe marele ecrane cu 78 de ani în urmă. Iată cum arată unica actriță care a mai rămas în viață…

Există filme care sunt mereu actuale. Unul dintre acestea este „Pe aripile vântului”, jucat de niște actori extraordinari.

Dintre actori nu a mai rămas nimeni în viață, cu excepția lui Olivia de Havilland. În legendarul film ea a interpretat rolul lui Melanie Hamilton. Pe data de 1 iulie 2017, actrița a sărbătorit ziua ei de 101 ani.

Marea actriță a secolului trecut s-a născut într-o familie de aristocrați englezi în Tokyo. Mai mult de 60 de ani a locuit în Paris.

Filmele „Aventurile lui Robin Hood”, „Heiress”, „Everybody Wants Some” deja de mult timp au intrat în clasicul cinematografiei. Pentru două dintre ele actrița a câștigat premiul Oscar.

Mai mult, i s-a decernat de două ori Globul de Aur și a câștigat un premiu prestigios la Festivalul cinematografic din Veneția. Pentru ultima dată actrița a apărut pe ecrane în anul 1988 în filmul „The Woman He Loved”.

Olivia de Havilland își amintește„fabrica de vis” complet diferit. În opinia ei, Hollywood-ul și-a pierdut valoarea sa artistică, transformându-se într-o bandă rulantă.

De-a lungul vieții sale lungi și deloc ușoare, femeia a putut s-și păstreze sentimentul de demnitate, în ciuda morții soțului și fiului ei. Acum trei ani, a decedat sora ei mai mică, talentata actriță, Joan Fontaine.

Istoria rivalității dintre surori ar putea deveni un subiect pentru un roman fascinant. Lupta a fost purtată de Joan, iar Olivia, ca o adevărată doamnă, nu a reacționat deloc la atacurile surorii ei mai mici.

Olivia a jucat în filme până la vârsta de 70 de ani, iar în ultimele trei decenii femeia a trăit o viață liniștită departe de camere. Cu toate acestea, ea nu a fost uitată.

La împlinirea a 101 ani ea a fost anunțată că Regina Marii Britanii i-a conferit titlul de cavaler – Dame Commander. Aceasta este a doua clasă după întâietate, care poate fi obținută în Ordinul cavaleresc al Imperiului Britanic.

Însuși actrița a menționat faptul că este foarte mândră de acest cadou. Apropo, ea este cel mai bătrân cavaler al acestui ordin și singurul din istoria imperiului căruia i s-a dat acest titlu la o asemenea vârstă venerabilă.

O femeie legendară care stârnește admirația. Îi dorim multă sănătate și o viață lungă!