Părul până la glezne și talia de viespe: cum a devenit cea mai frumoasă regină a Europei sclava aspectului său?

Austriecii sunt foarte mândri de acești doi conaționali ai lor: Mozart și împărăteasa Sissi. Aceasta din urmă este considerată drept una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile.

Frumusețea sa era orbitoare, arăta ca o adevărată zână din povești. Împărăteasa era pur și simplu obsedată de aspectul ei. Potrivit nepoatei sale, Sissy „se ruga pentru frumusețea ei”.

Numele complet al lui Sissi este Amalia Eugenia Elizabeth. A fost prințesă bavareză, iar la vârsta de 16 ani s-a căsătorit cu împăratul austriac Franz Joseph I. În palatul regal tânăra și timida Elisabeta, care era încă un copil, a căzut imediat sub controlul soacrei sale, care și-a forțat nora să respecte cu strictețe regulile de etichetă și să participe la numeroase recepții. După ce Elizabeth a născut, soacra ei i-a interzis să-i crească, numind-o „mamă tânără și nepricepută”. Sub influența acestei presiuni stima de sine a lui Sissy a scăzut dramatic. Se considera drept o persoană lipsită de valoare. Singurul lucru de care era sigură și de care se putea mândri era frumusețea ei.

Încă de la o vârstă fragedă, Elizabeth a fost foarte atrăgătoare: suplă, înaltă (aproximativ 172 cm), cu trăsături frumoase. Era deosebit de mândră de părul său des și lung până la călcâi.

Dându-și seama de impresia puternică pe care o face asupra celor din jur, Elizabeth a început să lucreze din greu și curând frumusețea ei s-a transformat într-un cult. Sissy se temea de îmbătrânire și căuta diferite soluții pentru a o preveni.

După ce a împlinit 32 de ani, împărăteasa a încetat să mai pozeze pentru portrete ori să se fotografieze. În memoria oamenilor ea a rămas pentru totdeauna tânără.

Pielea.

Sissy avea mare grijă de pielea ei. Își aplica regulat măști din produse naturale. Împărăteasa a evitat cosmeticele decorative și parfumurile, preferând frumusețea naturală.

Părul.

Natura a înzestrat-o pe Sissy cu un păr superb, pe care îl considera cea mai mare bijuterie a sa. Împărăteasa avea coafeza sa, căreia îi era interzis să poarte inele și unghii lungi.

Coafarea zilnică a părului dura cel puțin 3 ore. După procedură, coafeza aduna tot părul căzut în timpul pieptănării și i-l aducea împărătesei. Dacă era prea mult păr, Sissy se supăra foarte tare.

O dată la două săptămâni pe părul lui Sisi se aplica o mască din divin și ouă, după care părul era spălat și înfășurat în stofă de mătase. Întregul proces dura aproximativ 10 ore.

Talia de viespe.

Sissi se mândrea foarte mult cu talia ei subțire, care nu depășea 50 cm. Împărăteasa cântărea 50 kg și era foarte atentă la silueta ei.

În ultimii ani de viață era foarte obsedată de silueta sa. Se cântărea de 3 ori pe zi! În 1894 cântărea doar 43,5 kg.

Frumusețea nu i-a adus fericire lui Sissy. Împărăteasa și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în rătăciri. Din 1865 Elisabeta a locuit la Viena cel mult 2 luni pe an. Restul timpului l-a petrecut călătorind, departe de soț și copii. Cu tot luciul său exterior, Sissy a fost nefericită.

Multe străzi și piețe poartă numele frumoasei împărătese și există multe muzee dedicate ei.