Particularitățile machiajului anti-age: sfaturile unui artist de make-up

Ne întrebăm, de multe ori, care sunt particularitățile machiajului pentru fiecare vârstă.

De aceea am decis să vă propunem câteva sfaturi utile pentru machiajul de fiecare zi.

Sperăm să vă fie de ajutor!

Machiajul buzelor.   

Adevărații profesioniști ne recomandă să renunțăm la nuanțele aprinse, deoarece, în primul rând, reduc volumul buzelor și, în al doilea rând, atrag atenția asupra unor zone pe care am dori să le ascundem: urechi, gât etc.

Avem nevoie de creion pentru buze? Artistul de make-up consideră că acesta este obligatoriu deoarece, de-a lungul anilor, conturul devine mai puțin clar. Pe lângă aceasta, cu ajutorul unui creion, buzele vor părea mai mari. Dar nu exagerați!

Important: nu este suficient să conturați buzele cu creion, va trebui să le machiați în întregime deoarece, atunci când rujul dispare, să nu rămână doar conturul.

Machiajul ochilor.

Ne-am gândit de mai multe ori de ce artiștii de make-up evită fardurile sidefate, dar am descoperit că aceste cosmetice accentuează imperfecțiunile.

Profesioniștii ne recomandă să optăm pentru fardurile mate deoarece ne ascund imperfecțiunile, spre deosebire de texturile uscate sau cremoase care ne accentuează ridurile.

O altă recomandare este să renunțăm la eyeliner de culori aprinse sau neon care ne îmbătrânesc!

Sprâncenele și genele.

Sprâncenele și genele dese se asociază cu tinerețea și sănătatea, dar, din păcate, acestea se subțiază și cad odată cu vârsta. O metodă eficientă de îngrijire a lor este să utilizăm seruri speciale.

Un alt produs indispensabil este concealerul, care ne salvează în orice situație.

O altă recomandare este să renunțăm la sprâncenele prea subțiri sau la cele prea curbate, „de mirare”.. Specialiștii ne sugerează să nu ținem cont doar de tendințele modei atunci când ne alegem forma sprâncenelor, dar să ținem cont de trăsăturile feței noastre, deoarece nu există sprâncene care să se potrivească tuturor.

Ce părere aveți despre aceste sfaturi? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!