Parchetul din lemn se murdărește foarte ușor. Iată 10 soluții incredibile pentru a-l curăța

Pardoselile din lemn reprezintă un element estetic deosebit pentru orice locuință. Dar din păcate ele au și anumite dezavantaje. Unul dintre acestea este dificultatea de a curăța astfel de suprafețe, mai ales când ai în casă copii mici sau animale de companie.

Redacția noastră vă vine în ajutor cu câteva recomandări care vă vor ajuta să curățați parchetul din lemn mult mai rapid și eficient.

1. Urmele de lovituri

Dacă cineva a scăpat din greșeală un lucru greu pe parchet, s-ar putea să rămână o adâncitură care se evidențiază și strică aspectul podelii. În așa caz acoperiți adâncitura cu o cârpă umedă și faceți mișcări circulare peste ea cu fierul de călcat înfierbântat. După câteva minute pardoseala va arăta impecabil.

2. Urmele de marker permanent

De fapt markerul ajuns să vă murdărească pardoseala nu este tocmai permanent. Frecați bine porțiunea murdară cu pastă de dinți de culoare albă, apoi ștergeți-o cu o cârpă din microfibră.

3. Detergent de casă pentru îngrijirea lemnului

Adăugați într-o sticlă cu pulverizator 1 pahar de apă, 3/4 de pahar de oțet, 1/2 de pahar de alcool izopropilic, 2 picături de detergent de vase și 5-10 picături de uleiul esențial pe care îl preferați. După ce înlăturați praful de pe pardoseală, stropiți puțin detergent și ștergeți cu o cârpă moale.

4. Adio zgârieturi

Pentru a înlătura zgârieturile de pe suprafețele de lemn, folosiți buretele Magic Eraser. E foarte eficient!

5. Ulei de canola împotriva zgârieturilor

Faceți un amestec de oțet și ulei de canola (sau ulei vegetal) în proporție 1:2. Aplicați amestecul pe porțiunile zgâriate și ștergeți ușor suprafața până soluția se impregnează în lemn.

6. Înlăturarea petelor de urină de animale

Înainte de toate învățați-vă animalele de companie să fie disciplinate! Dar dacă totuși s-a întâmplat, cât pata este încă umedă, presărați cât mai mult bicarbonat de sodiu și lăsați-l așa peste noapte. Dimineața spălați podeaua în mod obișnuit.

7. Folosiți cârpe din microfibră

Pentru curățarea obișnuită a suprafețelor din lemn folosiți cârpe din microfibră. Acest material gingaș oferă protecție împotriva zgârieturilor.

8. Înlăturarea gumei de mestecat

Scăpați de guma de mestecat ajunsă pe parchet folosind gheață. Aplicați gheața până guma devine rigidă, apoi folosiți o lamă pentru a o înlătura.

9. Folosiți nuci împotriva zgârieturilor

Dacă aveți la îndemână miez de nucă, îl puteți folosi pentru a înlătura urmele de zgârieturi. Pur și simplu frecați suprafața afectată cu miez de nucă până dispare zgârietura.

10. Curățați parchetul din lemn cu ceai negru

Fierbeți 4 pachețele de ceai negru în 1 litru de apă și lăsați să se infuzeze cât mai mult pentru un efect mai puternic. După ce infuzia se răcește, înmuiați o cârpă în ea și ștergeți pardoseala. Atenție, nu folosiți această metodă pentru parchet laminat!

Distribuiți-le și prietenilor dvs. aceste metode super utile!