Parabolă despre bambus și ferigă – pentru cei care vor să renunțe acum la totul.

Viața – constă din rezolvarea permanentă a problemelor interminabile și depășirea obstacolelor nenumărate. Ea ne oferă tot felul de surprize neplăcute, atunci când ne așteptăm cel mai puțin ceea ce provoacă un sentiment de nefericire și neputință. Dar nu contează ceea ce se întâmplă. Este important modul în care percepeți totul și ce lecție veți învăța din cele întâmplate, afirmă cei de la Positive Thing Only.

Această parabolă este o reamintire despre faptul, că nu există o singură cale spre succes și dacă încă nu ați realizat nimic, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la visul vostru.

Parabola despre ferigă și bambus

„Într-o zi un om a decis că este de ajuns pentru el și a mers în pădure să vorbească cu Dumnezeu pentru ultima dată. ”Doamne, s-a adresat omul – dă-mi un motiv pentru care să nu renunț!”

„Privește în jurul tău – i-a răspuns Dumnezeu. Vezi bambusul și feriga?”

„Când am plantat bambusul și feriga, am avut grijă de ele. Le-am oferit apă și lumina soarelui. Le-am protejat de furtuni. Feriga creștea bine, semințele sale au încolțit în scurt timp. Dar din sămânța de bambus nu a crescut nimic. Cu toate acestea, nu am renunțat.

În al doilea an, feriga a devenit mult mai mare decât înainte, dar din sămânța de bambus în continuare nu creștea nimic. Dar nu disperam. În al treilea an, bambusul, de asemenea nu m-a bucurat cu nimic. Așteptam. Nici în al patrulea an bambusul nu a crescut deloc. Dar eu continuam să am răbdare.

Abia în al cincilea an bambusul a încolțit. Era mult mai mic decât feriga. Cu toate acestea, zi de zi bambusul creștea și pe parcursul a 6 luni s-a înălțat până la 100 m.

El a pierdut 5 ani pentru rădăcinile sale care l-au făcut puternic și i-au oferit ceea de ce avea nevoie pentru a supraviețui. Niciodată nu am dat creațiilor mele o provocare cu care nu s-ar fi descurcat.

În tot acest timp tu ai crescut și ai luptat. Ți-ai crescut rădăcinile necesare pentru formarea trunchiului, a coroanei și ulterior a fructelor. Nu te compara cu nimeni, deoarece toate creațiile mele sunt diferite, au perioade de coacere și obiective diferite.

Cum feriga se deosebește de bambus, la fel și oamenii sunt diferiți. Dacă nu renunți, poți să ajungi foarte departe, a spus Dumnezeu.

„Cât de sus mă voi ridica eu?” – a întrebat bărbatul.

„Cât de mare poate crește un bambus?” – întrebă Dumnezeu.

„Cât mai mult posibil?” – a răspuns bărbatul.

„Da” – a spus Dumnezeu.

După aceasta bărbatul a părăsit pădurea, cu înțelegerea clară, că Dumnezeu nu va renunța niciodată la el.

Concluzia:

Este important să înțelegeți că procesul de creștere poate fi lent, dificil sau chiar dureros, dar rezultatul final este cel mai important”

Nu trebuie să fiți surprins de necazurile și încercările care vă vin în cale. Țineți minte că aveți nevoie de ele pentru a vă forma și a deveni mai puternici.

Dumnezeu niciodată nu va trimite încercări grele, fără a oferi mai întâi ocazia de a vă descurca cu ele. Desigur, veți dori să renunțați la toate atunci, când veți fi deja aproape gata să rezolvați o problemă. Dar trebuie să aveți încredere în forțele proprii, în scopurile și în visele dvs și să nu renunțați niciodată la ele.