Papuci de casă croșetați: sunt foarte comozi și-i puteți realiza singuri, într-o seară.

La momentul actual lucrurile hand-made devin tot mai apreciate, datorită originalității lor. Reutilizarea materialelor este, la fel, un lucru pozitiv deoarece nu vom cheltui bani din bugetul familiei și vom ocroti planeta.

Să știți că pentru a arăta mereu bine, nu este neapărat necesar să mergeți la magazin pentru a vă cumpăra haine noi.

Un exemplu bun de urmat ar fi să încercați să croșetați o pereche de papuci din tricourile vechi!

Papuci de casă hand-made.

Acești papuci sunt foarte comozi și moi și-i puteți realiza într-o singură seară! Acest tip de croșetare nu se deosebește prea mult de croșetarea obișnuită. Singura diferență este că grosimea firelor poate ajunge la 7-9 mm, de aceea va trebui să faceți rost de o croșetă de 7-10 mm și de mai multe tricouri.

Cum puteți realiza o pereche de papuci din tricouri vechi. 

1. Tăiați partea de jos a tricourilor din care va trebui să faceți un fir pentru tricotat. Pentru a face acest lucru tăiați mai multe fâșii de circa 1 cm lățime. Nu vă faceți griji în privința cusăturii laterale, aceasta nu se va desface.

2. Obțineți gheme mai mari, dacă combinați mai multe fâșii. Pentru acest lucru va trebui să faceți niște tăieturi la capătul a două fâșii și să fixați fâșiile astfel, încât găurile de pe ele să se potrivească. Apoi legați fâșiile între ele și veți obține un ghem mare.

3. Puneți firele obținute pentru 10 minute în apă clocotită sau la baie de aburi. Această procedură va face ca firul să nu revină la forma sa inițială.

4. În continuare va trebui să croșetați talpa. Pentru acesta va trebui să măsurați lungimea piciorului. De exemplu 22 de cm vor corespunde mărimii 38 a piciorului. Din această lungime trebuie să scădeți 6 cm, deoarece pe parcurs se vor mai adăuga 6. Va trebui să croșetați un lanț de 17 cm lungime după care vă recomandăm să vă orientați după schemă.

5. Partea de sus se croșetează dintr-un singur fir iar pentru a o fixa de talpă firul se va pune în 2.

Iată cum arată.

6. Pentru decor puteți face flori sau funde din aceleași tricouri.

7. Veți obține niște papuci foarte frumoși și originali!

8. Puteți croșeta papuci pentru toată familia și pentru oaspeții dvs. Vor rămâne încântați!

Pentru a proteja mediul putem recicla diferite obiecte. Susțineți această tendință, nu aruncați obiectele care pot fi utilizate în alte scopuri.

Producătorii vin în permanență cu promoții, reduceri, vânzări, iar noi suntem tot mai tentați să cumpărăm cât mai mult. Pentru a evita acest lucru încercați să le oferiți o nouă viață obiectelor învechite.

V-a plăcut această idee? Distribuiți articolul ca să se inspire și prietenii dvs!