Papuci de cameră fără cusături – Metodă ușoară și rapidă!

Odată cu începutul sezonului de iarnă, trebuie să vă gândiți mai mult la sănătatea dvs și la cum puteți asigura confortul și căldura necesară picioarelor. Indiscutabil, cea mai bună soluție pentru acest scop sunt papucii de cameră croșetați cu mâinile proprii.

Pentru a tricota acești papuci de cameră aveți nevoie de:

– andrele nr.3

– 2 gheme de lână a câte 100 de grame. Lungimea firului de 250 metri.

Pentru început montați pe andrele 13 ochiuri și tricotați 8 rânduri prin ”punct leneș”. Apoi începeți al 9 rând, adăugând ochiuri în felul următor: 1 ochi de margine, 5 ochiuri cu ”punct leneș”, 1 ochi adaos, 1 ochi pe față, 1 ochi adaos, 5 ochiuri cu ”punct leneș” și încheiați rândul cu 1 ochi de margine.

În rândurile pe dos tricotați ochiurile după desen, ochiurile adaos se montează încrucișat. În rândurile următoare pe față, montați ochiuri adaos după și până la ”punctul leneș”. Rândurile pe dos, trebuie tricotate astfel: ochiurile adaos se montează încrucișat. Repetați rândurile până când veți avea pe ac 39 de ochiuri.

După aceasta numărați 9 ochiuri în mijloc și rotunjiți porțiunea pentru a forma călcâiul proeminent: tricotați 15 ochiuri, apoi al 9 și al 10 ochi trebuie tricotate împreună. Întoarceți împletitura, tricotați 8 ochiuri, apoi al 9 și al 10 ochi trebuie tricotate împreună și tot așa mai departe până când vor rămâne pe ac doar 9 ochiuri din mijloc.

Acum pe margini montați ochiuri adaos, câte 18 ochiuri din ambele părți. În total veți avea pe andrele 45 de ochiuri. Repartizați ochiurile în felul următor: 1 ochi de margine, 5 ochiuri cu ”punct leneș”, 1 ochi pe dos, 4 ochiuri de lanț, 1 ochi pe dos, 21 ochiuri pe față. Continuați cu 1 ochi pe dos, 4 ochiuri de lanț, 1 ochi pe dos, 5 ochiuri cu ”punct leneș” și ultimul ochi de margine.

Tricotați călcâiul după principiul descris mai sus. Selectați 9 ochiuri din mijloc. Deplasați ochiurile ”în lanț” în fiecare al 4 rând: lăsați 2 ochiuri înainte de a tricota pe acul auxiliar, 2 ochiuri pe față, după care tricotați 2 ochiuri pe față de pe acul auxiliar. În rândurile pe dos tricotați ochiurile conform ornamentului. În total veți tricota 36-40 de rânduri (pentru mărimea piciorului -36-37).

Ultimele 8 rânduri trebuie tricotate cu ”punct leneș”. Închideți ochiurile. Decorați papucii de cameră cu un pompon sau flori.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Spor la treabă!