Papa Francisc a sugerat că „este mai bine să fii ateu, decât să mergi la biserică și să-i disprețuiești pe cei din jur”.

Recent, Papa Francisc la o întâlnire cu credincioșii, a ținut un discurs foarte înflăcărat.

Potrivit lui, este mai bine ca un om să fie un ateu decât să meargă la biserică în fiecare zi, dar în același timp să-i vorbească pe alții de rău.

„Cât de des vedem oameni care merg la biserică aproape în fiecare zi, dar, atunci când ies de acolo, continuă să trăiască cu ură față de ceilalți oameni și să le facă rău”, a spus Papa Francisc.

Deci, este mai bine să fii ateu. Dacă mergeți la slujbe la biserică, fiți un exemplu pentru alții.

„Și atunci când vă rugați, nu fiți ca cei fățarnici care, se opresc să se roage în fața catedralelor și pe la colțurile străzilor, pentru a-și arăta credința în fața oamenilor”, se spune în Evanghelia după Matei.

„Mulți creștini cred că rugăciunea este un monolog fără sfârșit. Ei vorbesc cu Dumnezeu precum niște papagalii. Trebuie să te rogi cu inima.”

Papa Francisc a menționat că tot mai mulți oameni în întreaga lume se simt singuri, în special copiii și adolescenții. Ei sunt neglijați.

„Îmbrățișările și atenția părinților − acestea sunt cele mai bune remedii împotriva  singurătății copiilor”, potrivit Suveranului Pontif.

În predica sa, Papa Francisc a cerut catolicilor să dezvolte lumea ca „o mamă care îi conduce pe copiii prin lume”, afirmând că „o lume care nu privește spre viitor prin ochii mamei, este mioapă”.

„Este posibil să-şi sporească profitul, dar nu vom trăi ca frații și surorile”, a spus Papa.

El a subliniat că „eroismul se manifestă prin dăruire de sine, putere în compasiune, înțelepciune și blândețe”.

Oamenii nu trebuie să aibă o anumită religie, trebuie să trăim în armonie cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru, trebuie să acceptăm faptul că toți oamenii sunt diferiți și fiecare are dreptul la punctul lor de vedere.

Este important să vă concentrați asupra faptelor bune și nu în respectarea ritualurilor. Chiar și un simplu zâmbet poate schimba viața cuiva.

Sunteți de acord cu Papa Francisc?