Pantofi atemporali pentru femeile de după 50 de ani. Ar trebui să aveți cel puțin o pereche în garderobă

Odată cu vârsta femeile aleg încălțăminte cât mai comodă. Și este bine, de ce să suportați disconfortul pe care îl provoacă pantofii incomozi? Dar afirmația precum că pantofii comozi sunt neapărat urâți este incorectă. Există multe modele elegante și comode în același timp.

Stiletto.

Cel mai popular model de pantofi de damă. Arata elegant și pot fi purtați atât cu rochii romantice, cât și cu blugi.

Însă modelul clasic nu este cel mai comod deoarece are tocuri subțiri de 7 cm sau mai mult. Îl puteți purta la vreun eveniment, iar alte modele cu toc mai jos și stabil sunt mai potrivite pentru fiecare zi.

O alegere excelentă sunt modelele cu toc mediu.

Sunt la fel de versatili ca pantofii clasici, dar sunt mult mai comozi, mai ales dacă trebuie să mergeți mult în timpul zilei.

O altă opțiune sunt modelele cu toc mic și subțire, care vor fi foarte populare în această primăvară și vara. Această opțiune este mai puțin confortabilă deoarece tocul este destul de subțire, ca un ac de păr Având în vedere că tocul este jos, un astfel de model este totuși mult mai confortabil decât pantofii clasici.

Loafer.

Sunt un must have în garderoba oricărei femei. În primul rând pentru că sunt foarte comozi. În al doilea rând arată stilat și nu se demodează niciodată.

Spre deosebire de mocasini pantofii loafer nu au decorațiuni cu șireturi sau căptușeală cu broderii pe partea superioară. Deseori veți observa că ambele modele sunt confecționate din piele, însă și la acest capitol veți găsi diferențe. Față de o pereche de loaferi clasici, mocasinii pot fi din piele moale sau din cea întoarsă.

Sunt perfecți pentru look-urile de zi cu zi, sunt foarte comozi și practici.

Îi puteți purta cu foarte multe haine, cu excepția rochiilor de seară.

Oxford și brogues.

Acestea sunt două modele de pantofi clasici care este puțin probabil să se demodeze vreodată. Oxford sunt de obicei cu șireturi, cu talpă subțire și tocuri joase.

Brogues sunt asemănătoare cu Oxford, diferența este perforarea pe vârf și pe laterale. Această opțiune este perfectă pentru vremea mai caldă.

Ambele modele arată minunat cu pantaloni și blugi. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece modelele sunt „împrumutate” din garderoba bărbaților.

Îi puteți purta și cu o rochie sau o fustă.

Balerini. 

Primăvara și vara multe femei poartă deseori astfel de modele, așa că putem spune cu siguranță că acești vor fi mereu la modă.

Pentru fiecare zi ar trebui să alegeți modele cu toc de 0,5-1 cm înălțime. Este mai bine să optați pentru balerini cu vârful ușor ascuțit și fără prea mult decor.

Dar culoarea poate fi aleasă la discreția Dumneavoastră. Pantofii nu trebuie neapărat să fie în ton cu hainele, puteți alege și culori mai aprinse.

Dar, din moment ce balerinii nu au toc, femeile scunde ar trebui să aleagă fie modele bej, care sunt apropiate de nuanța pielii, fie de nuanța dresurilor sau a pantalonilor. Dacă veți face această alegere, picioarele vor părea vizual mai lungi.

Chiar dacă se combină cu orice, totuși acești pantofi arată mai bine cu pantaloni, mai ales cu cei scurtați.