Oriunde există o ființă umană, există și bunătate. O istorie minunată!

Este ora două dimineața. Asistentul medical se trezește în toiul nopții din cauza unor zgomote ciudate care veneau de lângă geam, dar, pe măsură ce zgomotul dispărea, decide să nu meargă să vadă despre ce este vorba și adormi.

Dimineața, când a vrut să iasă, a observat că ușa era blocată. A încercat de câteva ori să o deschidă, dar fără succes.

Disperat, asistentul medical decide să iasă pe geamul care dădea spre curtea spitalului. Odată ajuns afară, decide să verifice de ce este blocată ușa. Dar această decizie a fost absolut greșită. Iarna, diminețile sunt reci și întunecate, iar medicul nu a putut vedea urmele fiarei destul de mari pe zăpadă, cu care era acoperită toată curtea.

Tigrul (un mascul imens), era zăcea chiar la intrare, sub ușă, avea o privire rece, dar, în ochii lui nu se vedea agresivitatea. Medicul a analizat situația în care se afla și a înțeles că nu va avea timp să se întoarcă la geam…

Timp de zece minute, tigrul și asistentul medical s-au privit. Se pare că tigrul a înțeles că omul care stătea în fața lui nu reprezenta nicio amenințare și s-a îndreptat spre el.

Medicul simțea că inima îi sare din piept de frică. Pe măsură ce tigrul se apropia, a observat că acesta avea o plagă de dimensiuni medii cauzată de o capcană de sârmă care era prinsă în jurul gâtului. Cel mai probabil, tigrul a fost victima braconierilor chinezi. Sârmă era adânc prinsă în pielea fiarei și avea deja multe supurații.

Cât de disperat trebuia să fie un animalul sălbatic dacă a îndrăznit să ceară ajutor de la om? Asistentul medical și colegii lui, au înțeles că tigrul trebuia să fie salvat și timp de două săptămâni l-au adăpostit pentru a-l îngriji. A primit tratament și carne. Localnicii au ajutat și ei cu ce au putut. Nimeni nu a fost indiferent. Tigrul a suportat toate procedurile, a fost răbdător și a avut un comportament pașnic.

După două săptămâni tigrul a plecat așa cum a apărut – noaptea. După un timp, asistentul medical a retrăit aceeași situație de cândva. Dimineața, când a vrut să iasă, ușa era blocată. A sărit geamul, iar în curte a văzut urme de tigru. Lângă ușă zăcea un cerb.