Organizator pentru lenjerie realizat cu mâinile proprii

Astăzi vă vom arăta cum să faceți singuri un organizator pentru lenjerie. În acest articol veți găsi un master class pas cu pas cu fotografii și câteva sfaturi utile. Acest sistem de depozitare poate fi ajustat la sertare de orice dimensiune și-l puteți face după propriile Dumneavoastră necesități.

Un astfel de organizator este perfect pentru păstrarea lenjeriei de corp sau a șosetelor precum și a eșarfelor, cravatelor, bluzelor  și tricourilor. Dimensiunea separeurilor va fi în dependență de ceea ce veți păstra în ele. Master class-ul pe care vi-l propunem este pentru un sertar standard al unei comode înguste.

Veți  nevoie de:

— carton gros

— stofă

— lipici

— ață de cusut

Cum se face un organizator?

1. În primul rând va trebui să măsurați sertarul ca să determinați care va fi dimensiunea dorită. În acest exemplu dimensiunea va fi de 50x30x10 centimetri.

2. Tăiați benzile de carton. Trebuie să fie două mai lungi (50 cm lungime și 10 cm înălțime) și două mai scurte (30 cm lungime). Și trebuie să pregătiți lucrurile necesare pentru realizarea separeurilor (în cazul nostru: 14 bucăți de 15 cm). Ultimele detalii vor fi benzile care vor separa compartimentele; dimensiunea lor corespunde lățimii separeurilor.

3. Organizatorul pentru lenjeria de corp va fi mai frumos și mai comod dacă va fi acoperit cu stofă. Pentru aceasta trebuie să tăiați stofa în benzi de 50 și 30 cm (trebuie să mai lăsați câte 1 cm de rezervă).

4. Încleiați benzile de carton pe stofă ca în fotografie. Ar fi bine să coaseți marginile fiecărei benzi ca să fie mai trainice.

5. Acum trebuie să asamblați organizatorul unind toate detaliile între ele.

6. Partea exterioară a organizatorului se va face separat. Apoi va trebui doar să fixați pe ea separeurile pregătite anterior.

7. Acum va trebui să fixați partea de jos. Aceasta este la fel din carton, apoi acoperită cu stofă și cusută. Partea de jos nu este obligatorie, puteți renunța la ea, va fi la fel de comod.

Gata! Acum știți cum să faceți singuri un organizator pentru îmbrăcăminte. Apropo puteți face astfel de sisteme de stocare din cutii de carton gata (de la pantofi, de exemplu). Pentru a face acest lucru urmați pașii descriși aici (cu excepția părților externe) și faceți separeurile în funcție de dimensiunile necesare.