Ordine în frigider: trucuri la care nu v-ați gândit niciodată!

Cât de des vi se întâmplă să găsiți în frigider niște produse foarte vechi? Bunăoară un castravete rătăcit la fundul lăzii pentru legume sau un borcan de magiun făcut de mama acum un an…

Din această cauză redacția noastră vine cu câteva sfaturi și recomandări pentru o depozitare “inteligentă” în frigider! La sfârșit veți vedea poze cu frigiderul nostru “înainte” și “după” implementarea acestor idei!

1. Polițele suplimentare sunt, din păcate, foarte rar utilizate, dar pot fi extrem de utile. O soluție foarte practică sunt polițele cu ventuze, pe care de obicei le folosim în baie.

2. Știați că temperatura în frigider trebuie să fie de cel mult 5 °С? Dacă temperatura e mai mare, unele tipuri de bacterii se pot înmulți, provocând o alterare mai rapidă a produselor.

3. Dacă doriți ca produsele să reziste mai mult timp, asigurați-vă că au spațiu liber în jurul lor. În zonele de contact dintre produse temperatura este mai mare, iar alterarea se declanșează mai rapid.

4. O măsură inteligentă pentru păstrarea curățeniei în frigider ar fi să așterneți pe polițe covorașe din silicon. Astfel nu va fi nevoie să scoateți întreaga poliță pentru a o curăța, ar fi suficient să scoateți doar covorașul.

5. V-a rămas mâncare după cina de ieri? Nu o puneți în caserole și nu o înfășurați în folie alimentară, asta e o metodă sigură pentru a uita de ele. În schimb mâncarea păstrată în borcane de sticlă mereu bate la ochi.

6. Vă vine greu să aranjați sticlele în frigider? Priviți ce soluție excelentă ați putea aplica!

7. Păstrați cumva laptele pe polițele de pe ușă? Total greșit! Temperatura în zona ușii este cea mai instabilă și poate accelera alterarea laptelui.

8. Containerele și pungile din plastic sunt excelente pentru a raționaliza ergonomia spațiului în frigider.

9. Chiar și în congelator containerele din plastic vă vor fi de mare folos.

10. Apropo, nu uitați să le etichetați pentru a nu pierde timp cu căutarea containerului necesar.

11. Creați un container cu produse “critice”, a căror termen de valabilitate este cât pe ce să expire și trebuie consumate cât mai curând.

12. Sticlele de bere sunt o soluție excelentă pentru păstrarea uleiurilor, sosurilor etc.

13. Folosiți în congelator pungi pentru vidarea alimentelor. Așezați produsele în ele astfel încât să fie cât mai plate, veți economisi astfel foarte mult spațiu. Nu uitați să le etichetați, indicând produsul și data congelării.

14. O soluție asemănătoare ar fi depozitarea pungilor vidate pe verticală. Genial!

15. Depozitați toate sticlele și borcanele din frigider pe tăvițe rotunde. În acest fel veți putea scoate cu ușurință sticla de care aveți nevoie.

Acum priviți cum arăta frigiderul înainte de implementarea acestor idei și după. Incredibil!

Urmăriți site-ul nostru pentru a afla și mai multe idei utile pentru gospodărie!