Opt cărți care pot face pe oricine să depășească depresia

Vă propunem să citiți câteva cărți cu ajutorul cărora veți uita despre lucrurile neplăcute și vă veți cufunda deplin în lumea cărții. Cititul este cel mai bun leac în foarte multe cazuri. Cititul este o metodă de relaxare și de evadare din stresul zilnic. Iată lista cărților.

1. John Irving – The Cider House Rules

Regulile de la casa Cidrului

Romanul clasic al literaturii americane al lui John Irving este o saga modernă despre o familie care trăiește într-o lume absurdă și fără sens, membrii cărora încearcă, în felul său, să dobândească armonie și să stabilească un echilibru între veșnic și trecător.

2. Jerome K. Jerome – Three Men in a Boat (To Say Nothing of the Dog)

Trei într-o barcă (fără a mai socoti și câinele

O poveste incredibilă, plină de viață, relatată de un strălucit scriitor englez umorist. Povestea călătoriei a trei domni pe Tamisa este plină de evenimente interesante, coliziuni amuzante și situații comice din care eroii ies păstrându-și neschimbat sentimentul de demnitate.

3. Jenny Downham Before I Die

Înainte să mor

Eroina de șaisprezece ani a acestei cărți tocmai începe să trăiască și vrea să reușească atât de multe lucruri. Prin urmare, ea scrie o listă cu toate dorințele ei și se apucă de treabă. Nu totul este atât de nevinovat ca și la colegii ei. Dar numai pentru că nu seamănă în multe lucruri cu ei. Și plus pentru că are nevoie să facă totul acum! „Înainte să mor” – un roman sincer, îndrăzneț și incredibil de plin de viață.

4. Douglas Adams – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Ghidul autostopistului galactic

O echipă pestrițată de voluntari ciudați se plimbă de la o stea la alta, în căutarea bucuriei, a păcii și a unui cocktail „Pangalaktic Gryzloder”. Dar forțele necunoscute le impun zilnic diferite misiuni cu grad înalt de dificultate pentru a salva tot ce este viu de la diferiți ticăloși și psihopați. Ba cu un zâmbet sarcastic, apoi ba cu un zâmbet melancolic, Adams reflectă asupra sensului Vieții, Universului și a celorlalte lucruri.

5. Erlend Loe – Naiv. Super

Naiv – Super

Romanul „Naiv. Super” – cea mai renumită carte scrisă din numele unui erou de treizeci de ani, care se confruntă cu o „criză de mijloc de viață”. Este tradusă în douăsprezece limbi și peste tot a fost întâmpinată cu încântare. Acest lucru fermecător și ironic este asemănător cu o bună pictură primitivă, naivă. La prima vedere pare simplă și amuzantă, iar citind-o atent – este inteligentă și sentimentală, iar detaliile, în cazul simplității aparent generale sunt descrise exact și profesionist.

6. Elizabeth Gilbert – Eat, Pray, Love

Mănâncă. Roagă-te. Iubește

La treizeci de ani Elizabeth Gilbert avea tot ce își putea dori o femeie contemporană, școlită și ambițioasă – soț, casă, carieră de succes, însă trecând peste divorț, depresie și o altă iubire eșuată, ea înțelege că imaginea anterioară despre sine era greșită.

Pentru a se regăsi, Elizabeth decide să facă un pas radical: vinde tot ce are, își ia rămas bun de la toți pe care îi iubea și pleacă într-o călătorie în jurul lumii. Pe un an întreg. Doar de una singură…

Mănâncă. Roagă-te. Iubește este o carte despre cum poți găsi bucuria acolo unde te aștepți și cum nu trebuie să cauți fericirea acolo unde nu va fi prin definiție.

7. Fannie Flag – Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe

Dacă apropiați acest volum mai aproape de ureche, probabil că puteți auzi râsetele cuiva, plânsul, discuțiile, zgomotul trenului, foșnetul frunzelor, zingănitul furculițelor și lingurilor. Ascultați sunetele care pătrund prin copertă și veți afla povestea unui mic oraș american în care, ca și oriunde în lume, s-au împletit dragostea și durerea, temerile și speranțele, prietenia și ura. Această poveste va fi spusă cu o astfel de sinceritate încât se va întipări pentru mulți ani, iar romanul lui Fanny Flagg va deveni una dintre cărțile preferate.

8. Ray Bradbury – A Medicine for Melancholy

Un medicament pentru melancolie

„Când totul este pierdut, rămâne speranța”, – susține eroul uneia dintre povestirile lui Ray Bradbury. Și aceste cuvinte ar fi putut fi epigraful întregii colecții „Medication for melancholy”, pe paginile cărora există întotdeauna loc pentru zâmbete triste și minuni bune.