Omul cât trăiește învață. Ce culoare de ruj ar trebui să poarte doamnele de după 60 de ani

La vârsta de 60 de ani chiar și cu cea mai atentă îngrijire pielea noastră nu arată ca în tinerețe.

Culoarea tenului și a buzelor se schimbă, devine mai estompată, se pierde conturul, apar riduri fine. S-ar părea că rujurile sunt salvarea deoarece pot ascunde aceste imperfecțiuni. Dar atunci când este ales incorect acesta va sublinia și mai mult schimbările legate de vârstă.

Ce culoare de ruj ar trebui să aleagă o femeie de după 60 de ani?

Iată câteva recomandări pentru doamnele de după 60 de ani cu privire la alegerea nuanțelor:

Rujul roz.

Paleta roz este foarte diversă și pentru orice vârstă. Cel mai bine este să optați pentru tonuri naturale și să evitați nuanțele roz-liliac.

Rujul roșu.

Deși pare ciudat, rujul roșu se potrivește mult mai mult femeilor în vârstă decât domnișoarelor. Dar, desigur, atunci când buzele sunt machiate foarte îngrijit.

Tonuri de piersică.

Aceasta este o opțiune neutră care se potrivește majorității femeilor. Acest ruj nu scoate în evidență ridurile.

Gama bej-maro.

Această gamă nu se potrivește tuturor deoarece culoarea bej nu face decât să sublinieze paloarea feței.

Cum se alege textura.

Trebuie să acordați atenție nu numai nuanței, ci și texturii rujului. Trebuie să evitați nuanțele sidefate deoarece arată nepotrivit. Texturile mate nu sunt potrivite pentru toată lumea deoarece accentuează imperfecțiunile.

Evitați rujurile lichide au tendința de a se întinde și de a umple ridurile.

Cea mai bună opțiune ar fi un ruj clasic cu un luciu satinat moale care va oferi volum buzelor și nu va atrage atenția asupra imperfecțiunilor. Creionul de buze vă va ajuta la definirea conturului buzelor și va preveni întinderea rujului. Doar alegeți nuanța cu grijă, creionul trebuie să fie cât mai aproape de nuanța buzelor.

Și încă un sfat: nu vă fie frică să experimentați, încercați diferite nuanțe, chiar dacă sunt considerate nepotrivite femeilor mature. Folosiți mostre și căutați tonul și nuanța care vi se potrivește.