Obținerea răsadurilor de Petunii, prin semănarea pe zăpadă! Aflați care sunt pașii de urmat și bucurați-vă de cele mai colorate flori la dvs pe pervaz!

Petunia este floarea preferată a multor grădinari. Florile ei sunt de culori intense și foarte variate. Se cultivă excelent atât în grădini, cât și într-un ghiveci simplu pentru flori. Înfloresc o perioadă îndelungată, aproape toată vara, de la sfârșitul lunii mai până în toamnă. Dacă tăiați mugurii ofiliți la timp, vor înflori și mai mult. Există o mulțime de soiuri și tipuri de petunii. Fiecare grădinar poate alege floarea pe plac.

Există multe modalități de cultivare a acestor flori din semințe. Dar mai este o modalitate, despre care dorim să vă povestim – cum să plantați răsadul Petuniilor sub zăpadă. Cea mai mare problemă în plantarea acestor flori este aceea că are semințele foarte mărunte. De aici pornesc cele mai des întâlnite probleme și dificultăți în acest proces.

Una dintre soluțiile de a răsădi planta este de a o planta sub zăpadă. Aici există un astfel de truc: semănăm semințele Petuniilor pe zăpadă. Când aceasta se dezgheață, atrage semințele în pământ, unde acestea germinează cu succes. Trebuie remarcat faptul că apa din zăpadă sau gheață topită pentru plante este asemenea unei ”ape vii”. Este foarte moale și benefică pentru plante. Dacă aveți posibilitate, udați tot răsadul dvs cu astfel de apă. La fel, această apă e numai bună pentru roșii, vinete și ardei.

Cum să plantați petunia pe zăpadă? 

Pentru plantarea Petuniei aveți nevoie de următoarele materiale:

– sol pentru flori

– zăpadă curată

– semințe de petunia

– lopată mică de grădină

– vas de plastic pentru semănarea semințelor

– sticlă sau plastic (folie alimentară)

– foarfece

Pasul 1 

Așezați solul în vas, uniformizați-l și presați-l puțin. Păstrați o distanță de 2-3 cm de la marginea vasului. Este benefic să folosiți o soluție de fungicid sau îngrășăminte pentru flori, pentru a preveni diverse boli ale acestora. Turnați soluția peste sol, cu o zi înainte de semănarea semințelor (nu mai târziu). Apoi așezați zăpada pe suprafața solului, într-un strat de 1-1,5 cm.

Pasul 2 

Luați un obiect potrivit și presați zăpada din vas.

Pasul 3 

Puneți semințele petuniei pe o bucată de hârtie. Răspândiți semințele în porții mici în vas, apoi aranjați-le cât mai uniform pe toată suprafața.

Pasul 4 

Afânați ușor zăpada cu ajutorul unei scobitoare, în locurile unde s-au adunat mai multe semințe de Petunie – răspândiți-le cât mai uniform. După ce se va topi zăpada, agitați puțin vasul, astfel încât semințele să intre în sol. Nu acoperiți semințele cu sol – Petunia se ridică spre lumină. Pentru plantarea petuniei în zăpadă nu este nevoie să îngropați semințele în sol, ele rămân la suprafață.

Pasul 5 

Pentru germinarea semințelor puneți vasul într-un loc luminos și cald. Dacă pervazul ferestrei este rece, puteți pune vasul sub o lampă de birou, acoperind-ul cu o sticlă sau folie alimentară. Primele răsaduri vor apărea aproximativ peste 1 săptămână.

De îndată ce vor apărea primii germeni verzi, va trebui să aerisiți vasul de 1-2 ori pe zi. Îndepărtați sticla de pe vas, spălați apa de condens și lăsați culturile descoperite pentru 10-15 minute. Timpul exact nu este important, nimic rău nu se va întâmpla dacă acoperiți vasul imediat (de exemplu dacă întârziați la lucru). Puteți aerisi și o oră, dacă aveți alte lucruri de făcut în acest moment. Este important să nu uitați să o faceți în mod regulat, în fiecare zi. De la început răsadurile se vor dezvolta foarte încet: toate forțele florii merg spre crearea și construirea sistemului rădăcinos.

Dacă în unele locuri răsadul a crescut foarte dens, îl puteți rări cu ajutorul unei pensete. Când răsadul va crește puțin și frunzele se vor atinge de sticlă sau folie, îndepărtați-o. Între timp, trebuie să urmăriți cu mare atenție umiditatea solului. Plantele precum Petunia iubesc solul umed. Solul uscat vă va distruge plantele. Puteți hidrata ușor solul, însă străduiți-vă să udați astfel, încât pe frunze să nu fie nici o picătură de apă. Imediat ce răsadurile petuniei vor crește, astfel încât le veți putea ține cu degetele, transferați-le în ghiveci, cu mare grijă. Folosiți o spatulă sau o scobitoare.

Pasul 6  

Dacă în timpul culegerii vedeți că rădăcinile sunt lungi, prindeți-le astfel, încât să le puteți distribui liber în sol, atunci când le veți planta. Apoi, turnați cu atenție apă.

Vă oferim un sfat: dacă doriți să plantați semințele granulate de flori în ghiveci mic, de balustradă sau de balcon, plantați-le deodată în locul permanent. Aceasta vă va ușura mult munca. Evident, puteți face acest lucru doar dacă există suficient spațiu pe pervazurile balconului.

Pasul 7  

Pentru a preveni cățărarea Petuniei, așezați-o la un loc mai rece. Peste o lună puteți transfera planta la balcon, verandă sau în seră.

Pasul 8  

Soiurile Petuniei, ce se caracterizează printr-o creștere puternică, trebuie să fie tăiate, pentru ca să obțineți flori bogate. Pentru a face acest lucru, atunci când planta ajunge la înălțimea de 5-7cm, pentru o mai bună creștere, tăiați planta deasupra frunzei a 4-5-ea.

Pasul 9  

Din fiecare frunză crește câte o frunzuliță nouă, iar petunia arată mult mai frumos.

Pasul 10 

La începutul lunii iunie răsadurile de Petunie vor fi pregătite pentru a fi plantate într-un ghiveci sau în grădină. După cum vedeți, nu este nimic greu în obținerea răsadurilor de Petunii.

Încercați această metodă de plantare a Petuniilor și împărtășiți-vă cu rezultatele.