Deranjat și obosit de zgârieturile de pe ochelari? Iată 10 trucuri pentru a le înlătura definitiv

Ochelarii sunt scumpi, iar uneori se întâmplă să-i zgâriați din întâmplare fie au căzut în timp ce alergați sau în timp ce dansați. Este foarte neplăcut să aveți ochelari zgâriați. Îndepărtarea profesionistă a zgârieturilor este destul de scumpă. Noi, însă vă propunem câteva trucuri de îndepărtare a zgârieturilor pentru totdeauna.

*Rețineți! Dacă aveți un strat antiorbire sau o nuanță mai închisă a lentilelor, aceste trucuri nu vor avea efect.

1. Bicarbonat de sodiu și apă

După curățarea ochelarilor cu pânză microfibră, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de apă până se formează o pastă. Acoperiți lentilele cu o lingură de pastă apăsând ușor, apoi clătiți.

2. Șampon pentru copii

Folosiți câteva picături de șampon pentru copii și o lavetă din microfibră pentru a îndepărta ușor zgârieturile. Șamponul fără chimicale protejează lentilele de acumularea murdăriei.

3. Oțet alb

Această soluție este potrivită pentru orice în bucătărie, inclusiv pentru curățarea ochelarilor. Aplicați puțin oțet alb cu puțin bicarbonat și ștergeți ușor toate zgârieturile.

4. Detergent de vase și de curățare a sticlei

Amestecați câteva picături de detergent de vase cu aromă de lămâie. Curățați ușor lentilele, toate petele și murdăria solidificată, pur și simplu, va dispărea.

5. Alcool

Alcoolul combinat cu un abraziv ușor cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau o lavetă din microfibră, vor curăța ochelarii și va îndepărta micile zgârieturi.

6. Pastă de dinți

Aveți nevoie de pastă de dinți obișnuită (nu gel sau care înălbește sau foarte mentolată) și un tampon de vată. Aplicați un bob de pastă de dinți pe tampon și masați lentilele pentru aproximativ 10 secunde. Clătiți și repetați dacă este nevoie.

7. Săpun și apă

O simplă soluție de apă cu săpun și o lavetă din microfibră sunt suficiente pentru acest truc. Încercați să adăugați puțin bicarbonat pentru efectul abraziv, nu va deteriora lentilele.

8. Soluție de curățare a alamei

Soluția de curățare a alamei vă poate ajuta să îndepărtați zgârieturile superficiale și murdăria. Trebuie doar să vă asigurați că orice produs pe care îl folosiți nu conține acetonă.

9. Ceară auto

Aplicați puțină ceară auto pe lentile și frecați ușor cu o pânză moale pentru a îndepărta zgârieturile ușoare. Apoi clătiți cu apă.

10. Kit pentru îndepărtarea zgârieturilor

Dacă nu vă ajută celelalte trucuri, puteți cumpăra un kit pentru îndepărtarea zgârieturilor de la medicul oftalmolog. Kit umple temporar zgârieturile de pe lentile. Probabil va fi necesar să efectuați acest lucru de câteva ori până veți avea o pereche de ochelari noi.

Dacă aveți o pereche de ochelari zgâriați, aceste trucuri vă vor ajuta să le îndepărtați și să-i curățați.