Obiceiurile soțului tău te deranjează? Vezi ce recomandă psihologul!

Simțiți uneori că unele obiceiurile și trăsăturile de personalitate ale soțului vă deranjează? De fapt, majoritatea femeilor se confruntă cu această problemă.

Cum ar trebui să procedați? Iată care sunt cauzele supărărilor și care sunt recomandările psihologului.

Lucruri pe care le fac bărbații și enervează femeile.

Potrivit experților, chiar și în relațiile sănătoase, soții uneori se ceartă și, din când în când se supără. Acest comportament, indică un anumit nivel de deschidere în relație, dar, din păcate, nu oferă senzația de confort.

Iată câteva lucruri pe care le fac bărbații și care le enervează pe femei, mărturisite chiar în cabinetul psihologului:

– plescăieli la masă;

– împrăștie șosetele peste tot în casă;

– uită să vă anunțe unde se află;

– uită să ducă gunoiul;

– își pun picioarele pe dvs atunci când doarme;

– sforăie tare și deranjant;

– nu vă ascultă cu mare atenție și apoi întreabă de o sută de ori;

– obișnuiește să plece în mijlocul unei conversații;

– este prea zgomotos în tot ce face;

– privește televizorul sau se joacă pe calculator când vreți sa vorbiți cu el.

Această listă poate continua.

Vă iubiți soțul, dar câteodată vă enervează la culme! Ce puteți face?

A iubi și în același timp a fi furios pe partenerul de viață este ceva firesc, deoarece relația dintre un bărbat și o femeie se bazează pe emoții și sentimente.

Supărările și iritațiile sunt situaționale, iar dragostea este de lungă durată.

În acest caz, apare întrebarea: Ce să faceți în cazul în care bărbatul iubit este foarte enervant? Să vă împăcați cu gândul că el nu poate fi schimbat sau să încercați să-l „reeducați”? Sau în cel mai rău caz să divorțați?

Potrivit experților, nici una dintre aceste trei opțiuni nu este corectă.

Ce e de făcut?

În primul rând, trebuie să înțelegeți motivul iritării. Potrivit psihologilor, relația unei femei cu bărbatul ei iubit, redă complet relația cu propria mamă în primii 3 ani de viață:

− dacă v-a lipsit ceva în copilărie (de exemplu atenție), vă va lipsi și în viața de familie;

− dacă mama a fost extrem de protectoare, atunci soțul va fi la fel;

− dacă vă deranjează o anumită situație, înseamnă că ați avut o traumă similară în copilărie.

Analizați relația dvs din acest punct de vedere. Sentimentele de mânie, supărare sau disperare indică vulnerabilitatea dvs.

Analizați-vă propriul comportament. Numai realizând și conștientizând motivul supărării dvs față de partener, veți putea depăși situația.

Cum să vă comportați dacă partenerul de viață vă enervează?

1. Inspirați și expirați adânc de mai multe ori.

2. Luați o pauză. Atunci când emoțiile sunt puternice, este inutil să rezolvați lucrurile sau să luați decizii importante. După cum știți, noaptea e un sfetnic bun.

3. Analizați dacă comportamentul soțului dvs nu vă reamintește o anumită situație din copilărie. Dacă este așa, vorbiți despre acest lucru cu partenerul dvs.

4. Nu uitați că, dacă sunteți în mod constant supărată, atunci cel mai probabil, partenerul dvs va nutri, de asemenea, sentimente negative.

5. Nu-l învinuiți pe bărbat de orice. Trebuie să conștientizați faptul că nu comportamentul său vă deranjează, ci gândurile și atitudinea pe care o aveți față de el.

Atunci când veți conștientiza faptul că, anume gândurile dvs negative sunt principalele cauze ale iritării și supărării dvs, veți rezolva orice situație de conflict. Controlați-vă gândurile pentru a evita orice problemă!

Bineînțeles că sunteți în stare să vă schimbați atitudinea față de ceea ce se întâmplă și, în consecință, starea emoțională. Știind exact ce fel de comportament al partenerului provoacă o iritare severă, vă va ajuta să anticipați orice problemă.

Amintiți-vă: șosetele murdare împrăștiate în toată casa nu înseamnă neapărat o lipsă de respect față de dumneavoastră și nu sunt motiv de ceartă. La urma urmei, nimeni nu este perfect!

Distribuiți aceste informații utile și prietenilor dvs. Fiecare familie trebuie să trăiască în armonie!