Obiceiuri care trădează lipsa educației

Iată ce am observat în urma comunicării cu persoanele cu venituri și statut social diferit.

Persoanele cu venituri mai mari sunt, de obicei, mai calme, mai încrezute și mai laconice. Iar cele cu venituri mai mici sunt mai vorbărețe, uneori chiar fără tact. Deși preferă să se numească deschise, directe.

Ce înseamnă persoane „simple”?

Eu însă consider că acestea sunt lipsite de tact. Sunt deschise, sunt bune, dar le place să-și bage nasul unde nu le fierbe oala. Persoanele „simple” se pricep în toate, cel puțin sunt sigure de acest lucru. Au impresia că fără sfatul lor nu se va descurca.

— Aceste persoane nu câștigă mulți bani. Dar știu cum ar trebui să-i cheltuiască ceilalți.

— Nu știu cum să-și mențină familia, dar le dau sfaturi altor cupluri.

— Nu știu cum să-și educe copiii, dar știu să ofere sfaturi prețioase altor persoane.

Iată ce am observat: cu cât persoana este mai limitată, cu atât este mai mare probabilitatea să-i învețe pe ceilalți.

Spre deosebire de acestea, persoanele de succes nu-și prea bagă nasul unde nu le fierbe oala, ele oferă sfaturi doar atunci când li se cere.

Cum să ne comportăm cu persoanele „simple”?  

V-au criticat copilul? Nu vă supărați, nu vă certați, dar exprimați-vă sincer admirația și bucuria pentru faptul că, spre deosebire de voi, au reușit să educe și să crească niște oameni demni.

Știu cum să vă gestioneze bugetul? Nu vă grăbiți să renunțați la sfaturi. Mulțumiți-le pentru sfaturile și recomandările lor „prețioase”.

Încearcă să vă dea sfaturi despre cum puteți avea o familie fericită? Mulțumiți-le pentru faptul că au grijă de Dumneavoastră.

Luați aminte!

Aceste persoane pot fi uneori destul de agresive, de aceea nu este bine să vă certați cu ele. Încercați să fiți cât mai amabili. Ele nu înțeleg că aceste lucruri vă deranjează, de aceea nu acceptă criticile.