Oamenii ne-au împărtășit propriile trucuri care le sunt de ajutor în fiecare zi

Fiecare persoană are propria abordare față de o situație sau alta. Poate fi un fleac care îi face de succes sau poate fi o înțelepciune care poate fi aplicată la timpul potrivit.

Echipa noastră a adunat câteva povestioare interesante despre trucurile pe care le folosesc diferite persoane din toată lumea.

– Eu sunt iubit de toată lumea. Pot găsi limbă comună cu orice persoană. Peste 15 minute de comunicare sunt numit prieten și mi se jură în dragoste veșnică. Nu sunt refuzat niciodată. Mă simt bine în orice companie. Mă adoră atât șefii, cât și colegii. Îmi ia doar câteva minute să cuceresc o fată. Secretul este simplu: ascult și analizez interlocutorul cu atenție în primele cinci minute de comunicare. Iar apoi devin oglinda lui. Mimica, gesturile, intonația. Oamenii se iubesc pe sine cel mai mult din lume. Și pe mine.

– Aproape fiecare părinte cunoaște situația când copilul adoarme greu. Însă părinții mei rezolvau repede problema. Îmi spuneau că sub pernă trăiește moș Ene. Acesta iese noaptea și închide ochii copiilor ca să doarmă. Iar eu trebuia să stau cuminte, de altfel el se va speria și nu va veni la mine, iar somnul mă prindea imediat.

– Am început să trăiesc după regulă „fă acest lucru acum”. De exemplu, stau culcat pe pat, trebuie să mă demachiez. Însă îmi spun: „Trec încă un nivel de joc și mă duc”. Pur și simplu, vreau să mă relaxez și nu vreau să mă ridic. Însă oscilez între „încă un nivel” și „fă chiar acum”. Așa se întâmplă mereu: cu spălarea vaselor, lenjeriei, cu aranjarea lucrurilor etc. Nu, viața mea nu s-a schimbat prin minune. Dar am mai mult timp liber. Lucrurile mici vă fură foarte mult timp.

– De îndată ce ajung într-un ambuteiaj, îmi spun cu voce: „Br-br-br” și mașinile încep să se miște! Am auzit de la o prietenă și niciodată nu am dat greș.

– Îmi place să trăiesc frumos, însă situați financiară mă oprește. Iată 5 sfaturi pentru a vă simți o doamnă bogată:

  • faceți o baie cu spumă
  • aprindeți lumânări în timpul cinei și puneți muzică clasică (la fel ca în familiile bogătașilor)
  • o dată pe săptămână mergeți la serviciu cu taxi-ul
  • o dată pe săptămână mergeți la o cafenea după serviciu
  • mergeți la piscină

– Atunci când se întâmplă ceva care este motiv de supărare, îmi spun acest motiv în gând sau cu voce. Dar nu în acest fel: „El m-a supărat”, dar în detalii: „M-am supărat pentru că el mi-a propus ultima bucățică de ciocolată, iar eu am refuzat, iar el nu mi-a propus din nou și a mâncat-o” sau „M-am supărat, deoarece el tăcea când eu tăceam.” Atunci când vorbiți despre toată situația în detalii, vă dați seama cât de urât arată dintr-o parte. Vă permite să apreciați stupiditatea „supărării”.

– Nu rețin numele persoanelor. Nu-mi amintesc numele persoanei pe care tocmai am cunoscut-o. Întotdeauna îi uit imediat numele. Fiind tânără am inventat acest truc. Atunci când realizam că nu mai puteam să evit pronunțarea numelui persoanei cu care am vorbit o seară întreagă și pentru a nu arăta acest lucru, o întrebam: „Cum să te scriu în telefon?” Iar interlocutorul îmi spunea numele cu cea mai mare plăcere.

– Rugam să fiu mereu preîntâmpinat înainte de a-mi pune injecția. În acel moment inspir adânc și… nu doare nici un pic. Deoarece creierul percepe respirația ca pe o funcție importantă, iar nu ca pe o durere.

– Mi-am simplificat viața foarte mult. Am încetat să mă îndreptățesc și să demonstrez cuiva ceva. Fiecare persoană are părerea sa și crede că ea este corectă. Iar acum am o viață mai liniștită și trăiesc cum îmi place, iar părerea celor din jur o iau mai puțin în considerare.

– De fiecare dată când se lipește sau se răsfierbe orezul torn frișcă sau bulion, îl schimb în tigaie și adaug sau legume sau carne și spun că am gătit un rizotto. Familia mea consideră că eu sunt obsedată de bucătăria italiană. De fapt, eu gătesc tare prost.

– Am obosit să mă gândesc în fiecare dimineață cu ce să mă îmbrac, ce combinație să inventez. Am scos toate hainele din dulap, le-am măsurat pe toate în diferite combinații, apoi am fotografiat fiecare ținută. Le-am scos la imprimantă și am făcut un album foto. Acum când trebuie să merg undeva, deschid albumul și aleg ținuta potrivită în funcție de starea interioară și vremea de afară.

– La universitate s-a predat disciplina „Investițiile”. Profesoara ne spunea lucruri practice foarte interesante. Spre exemplu, dacă doriți să cumpărați un lucru mai puțin important, calculați cât câștigați pe oră și cât va trebui să lucrați pentru a o achita. Astfel, pentru o geantă nouă veți munci cinci zile. Această metodă funcționează mai ales atunci când doriți să cumpărați un lucru mai puțin necesar.

– Nu uit niciodată să arunc punga de gunoi, deoarece tatăl meu mi-o leagă de șireturile încălțămintei.

– Probabil multora li s-a întâmplat ca seara să nu poată adormi atunci când dimineața trebuie să se trezească mai devreme. Am găsit un truc pe internet: cu cât este mai grea plapuma, cu atât mai profund este somnul. Mi-am pus deasupra plapumă, perne, haine, jucării și nici nu țin minte cum am adormit. Perfect!

– Noi acasă avem „lădița cu supărări”. Este o cutie obișnuită de carton în care eu cu soțul ne punem unul altuia diferite cadouri mici. De exemplu, gel de duș, o doză de bere, cremă de mâini etc. Dacă suntem triști, ne uităm și devenim mai veseli. Un obicei foarte plăcut.