Oamenii de știință ne explică de ce o soră este un adevărat dar din partea destinului.

Acesta este un dar care trebuie să fie prețuit și de valoarea căruia ne dăm seama după mulți ani.

Nu este secret că uneori sora este insuportabilă. Numai ea vă poate înfuria, dar tot ea este cea mai iubitoare ființă.

Uneori aveți impresia că este cel mai mare dușman al vostru, dar după zece minute sunteți cei mai buni prieteni. Acest lucru este valabil și pentru frați, dar când e vorba despre surori, este o situație familiară.

Frații și surorile noastre sunt oamenii cu care ne petrecem cea mai mare parte a vieții noastre. Și, deși relația dintre noi nu este întotdeauna perfectă, prezența lor are un efect pozitiv asupra vieții și asupra relațiilor noastre cu cei din jur.

Este minunat să știi că la sfârșitul zilei puteți discuta cu sora ta, să râdeți împreună, să criticați, să plângeți și să vă susțineți una pe alta.

Unele studii recente confirmă faptul că, dacă aveți o soră, acesta este un adevărat dar din partea destinului: acest fapt vă ajută să vă dezvoltați niște abilități foarte utile, cum ar fi cele sociale care sunt atât de necesare în viață, comunicarea reprezintând baza oricărei relații: de lucru, de studii sau romantică. De aceasta, va depinde abilitatea noastră de a negocia, de a-ți exprima sentimentele sau de a merge la compromis. Dacă veți fi implicat într-un conflict, veți avea deja experiență și veți ști cum să-l depășiți cu succes.

Iată care sunt cele 5 motive care ne demonstrează faptul că sora are un rol foarte important în viața noastră:

1. Dragostea surorii ne întărește sănătatea mintală.

Ne ajută să avem mai multă încredere în noi, să ne simțim mai bine, și mai puternici.

Surorile, de regulă, au grijă de frați și de surori, indiferent de vârstă: poate fi vorba despre fratele mai mare ori despre surioara, care tocmai s-a născut.

Această grijă „maternă” le este caracteristică tuturor fetelor și femeilor: îi iubesc pe cei dragi, îi apreciază și, într-un anumit mod, încearcă să-i protejeze. Surorile contribuie cu adevărat la sănătatea mintală a fraților și surorilor lor. Ele sunt nucleul familiei, unesc toată lumea în jurul lor, chiar și atunci când părinții nu mai sunt. Anume datorită lor se mențin legăturile de familie și căldura spirituală.

2. Relațiile dintre surori ne fac mai buni și mai sensibili.

Toate acestea se datorează faptului, că ele sunt înțelepte, atente, sincere, au influență asupra celor din familie, ele pot calma spiritele, îi pot învață pe ceilalți să ierte și să uite de necazuri. Surorile înțeleg, că relația este în pericol atunci când nu există înțelegere.

3. Sora ne învață cum să rezolvăm conflictele.

Ea reușește să facă acest lucru cu ajutorul empatiei, care contribuie la înțelegerea unei alte persoane, la pretențiile și supărările sale, etc.

Sora ne amintește că, în primul rând, ar trebui să privim situația prin ochii unei alte persoane și numai după aceea, să tragem concluzii, să spunem ceva sau să luăm o decizie finală.

Sora ne poate învață să comunicăm cu membrii familiei și o face atât bine și de convingător încât veți putea aplica cu ușurință aceste cunoștințe și în afara familiei, interacționând cu alte persoane.

4. Sora ne învață arta comunicării.

Pentru fete sora este foarte importantă, dar pentru băieți este de neprețuit! Ei vor învăța arta comunicării, deoarece comunicarea dintre bărbați și femei diferă semnificativ.

Datorită acestui fapt ei vor putea înțelege mai bine ce simt femeile, le va fi mai ușor să „descifreze” ceea ce vor să spună, pentru că au crescut alături de surorile care i-au învățat acest lucru.

5. Dragostea surorii ne ajută să fim mai independenți.

Orice se poate întâmpla în viață și uneori este destul de dificil să ne afirmăm, să ne apăram pe noi înșine și punctul nostru de vedere. Uneori vom avea nevoie de sprijinul altor persoane.

Surorile, fără a conștientiza acest lucru, ne ajută să luptăm și să ne afirmăm.

Dacă aveți parte de o soră să știți că acesta este un dar de neprețuit.