Oamenii de știință au descoperit că satisfacerea a 5 necesități de bază în căsătorie vor exclude complet adulterul

Când ne creăm o familie ne dorim să fim fericiți în căsătorie. Unul dintre criteriile fericirii este fidelitatea. Cercetătorul american, psiholog și consultant în probleme de cuplu, Willard F. Harley, Jr. a realizat un experiment cu participarea a mai mult de 800 de cupluri și a determinat care sunt nevoile de bază ale bărbaților și ale femeilor care formează un cuplu și cum, odată cu satisfacerea acestora, se reduce drastic posibilitatea de adulter.

În cartea „Nevoile lui, nevoile ei: secretele unei relații de cuplu durabile” sunt descrise necesitățile bărbaților și femeilor.

1. Nevoia de afecțiune / nevoia de dragoste

— Femeile au nevoie de gingășie.

Aici se include nu doar gingășia, ci și afecțiunea, dragostea. Aceste sentimente pot fi exprimate în mai multe moduri: sărutări și îmbrățișări, flori, sunete, atenție. Toate aceste lucruri o fac să se simtă în siguranță.

— Bărbații au nevoie de relații intime.

Adesea femeile  subestimează această nevoie puternică a bărbaților. Willard F. Harley consideră că aceste 2 necesități la femei și la bărbați depind una de alta: dacă soțul nu este tandru cu soția sa, ea nu dorește să întrețină relații cu el și dacă ea refuză acest lucru, el nu este afectuos cu ea.

2. Nevoia de comunicare / nevoia de a avea un partener pentru odihnă și distracție

 

 

— Femeile au nevoie de comunicare.

femeie vrea să fie ascultată, ca soțul să reacționeze la ceea ce-i împărtășește. La începutul unei relații cuplul discută foarte mult, demonstrându-și astfel interesul și dragostea reciprocă. Femeile se așteaptă ca un astfel de interes să rămână și în căsătorie. U. Harley, a constatat, în baza studiului, că pentru a satisface această nevoie, femeia are nevoie de aproximativ 15 ore pe săptămână de atenție din partea partenerului. Sunt cam 2 ore pe zi.

— Bărbații au nevoie ca soția să le fie un bun partener pentru distracție.

Adesea, înainte de căsătorie, femeile sunt fericite să se distreze împreună cu partenerii lor: merg împreună la pescuit, se uită la hochei etc. După căsătorie, însă, încearcă să-și implice partenerul în distracții comune sau îi permite partenerului să se distreze fără ea. Dar bărbații acordă o mare importanță capacității soției de a le deveni un partener fidel pentru distracții. Potrivit psihologului, printre cele cinci nevoi de bază, odihna împreună cu soția se află pe al doilea loc.

3. Nevoia de onestitate și deschidere / nevoia ca soția sa să fie atrăgătoare

— Femeile au nevoie de onestitate și de deschidere din partea soțului.

Femeia are mereu nevoie de adevăr. Dacă soțul îi ascunde ceva sau o înșeală, ea nu va mai avea deloc încredere în el. Și se va simți în nesiguranță.

— Nevoia bărbaților: să aibă o soție atrăgătoare.

Să fim realiști: într-o relație de dragoste bărbatului îi este dificil să-și aprecieze soția doar pentru calitățile sale spirituale. Ei au nevoie de atracție fizică față de soție și, respectiv, își doresc să aibă o soție frumoasă.

4. Nevoia de bani suficienți / nevoia de confort 

— Femeile au nevoie de bani.

Poate că banii niciodată nu ajung niciodată, dar există o sumă care ar putea fi cât de cât suficientă și care le-ar oferi siguranță și stabilitate.

— Bărbătii au nevoie de confortul din sânul familiei.

Bărbații se confruntă cu o mulțime de probleme și sarcini care trebuie rezolvate zilnic, motiv pentru care nevoia de pace și confort pentru ei este una destul de mare. Este atât de mare încât, conform lui Willard F. Harley, ei pot chiar să-și imagineze și să viseze aceste lucruri.

5. Nevoia ca el să fie un tată bun pentru copiii săi / nevoia de admirație

— Pentru femei este important ca soțul să fie un tată bun pentru copiii săi.

Este important pentru o femeie ca soțul ei să fie un exemplu demn de imitat pentru fiul său și un model al bărbatului ideal pentru fiica sa. Soțul ar mai trebui să aibă și anumite obligații în dezvoltarea și educarea copiilor.

— Bărbații au nevoie de admirație.

Un bărbat ar trebui să fie mândru de el însuși și să înțeleagă că femeia iubită îl admira. Admirația sinceră îi motivează foarte mult pe bărbați.