Oamenii de știință au demonstrat că femeile sunt superioare bărbaților!

Un nou studiu demonstrează că femeile sunt generoase și bărbații egoiști.

Ați observat că femeile sunt altruiste prin natura lor și sunt deschise să ajute rudele, prietenii sau chiar străinii? Din păcate bărbații nu au același comportament.

Un nou studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Zurich confirmă acest lucru: creierul masculin recompensează comportamentul egoist, în timp ce creierul feminin recompensează generozitatea.

Într-o serie de experimente ale comportamentului uman, în care trebuiau luate decizii dacă să împartă banii cu o altă persoană, neurologii au investigat care zone ale creierului sunt activate atunci când se iau astfel de decizii „prosociale” (dezinteresate) și care zone sunt activate în timpul unui comportament egoist.

În grupul de experiment format din 56 de bărbați și femei,cercetătorii au constatat că striatul, adică regiunea din creier, este responsabil pentru evaluarea recompensei este mult mai activ în creierele femeilor și se activează mult mai des în cazul în care este nevoie să fie luată o decizie. Acesta este activat mai puternic în creierul feminin în timpul deciziilor prosociale decât în timpul deciziilor egoiste.

Prin contrast, deciziile egoiste au condus la o activare mai puternică a sistemului de recompense în creierul masculin. Cu alte cuvinte, femeile sunt răsplătite pentru bunătatea lor, bărbații sunt răsplătiți pentru egoism. La fel ca în viața reală!

După o perioadă de timp, oamenii de știință au realizat un al doilea experiment în care au neutralizat corpul striat și li s-au administrat pastile pentru ca sistemele lor de dopamină să fie întrerupte. În acest caz, ei au descoperit că femeile au început brusc să se comporte mult mai egoist, iar bărbații au devenit mai generoși.

Coordonatorul studiului, Dr. Alexander Soutschek susține că această nouă descoperire demonstrează că cele două tipuri de creiere, cel al femeilor și cel al bărbaților, reacționează diferit în anumite situații și a subliniat necesitatea unei viitoare cercetări.

Cercetătorii subliniază că egoismul bărbaților poate avea o bază culturală, nu o bază biologică. Diferențele între creierul masculin și cel feminin sunt rezultatul atitudinilor sociale înrădăcinate.

Studiile empirice arată că femeile sunt recompensate cu laude pentru comportamentul prosocial, ceea ce înseamnă că sistemele lor de recompensare învață să aștepte o recompensă pentru un anumit tip de comportament.

„În acest sens, diferențele de gen pe care le-am observat în studiile noastre ar putea fi cel mai bine atribuite diferitelor așteptări culturale pe care le au bărbații și femeile”.