Oamenii bogați nu cumpără niciodată aceste 6 lucruri! Nici tu nu te lăsa dus de nas!

Munca asiduă este un element important pentru succesul oricărui om. Însă independența financiară, către care tindem cu toții, de multe ori depinde de unele lucruri cu totul neașteptate.

Munca depusă și timpul petrecut la serviciu – iată adevărata valută în care se evaluează practic orice lucru.

Capacitatea de a prețui propria muncă este echivalentă cu administrarea inteligentă a banilor primiți pentru ea.

Înmulțirea banilor este doar rezultatul unei abordări inteligente a propriului buget, iar nu al unei politici de economisire excesivă.

Redacția noastră a selectat pentru dvs. 6 sfaturi cu adevărat importante, care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea financiară. Poate efectul nu va fi vizibil imediat, căci toate necesită un anumit efort. Dar rezultatul fără îndoială merită toată investiția!

Cumpărăturile scumpe

1. Nu cheltuiți banii în restaurante sau în vizite turistice care vă depășesc clar capacitățile financiare. Cumpărăturile scumpe au efect invers și agravează situația dvs. financiară, neavând nici o justificare! Procedați ca oamenii bogați: preparați mâncare sănătoasă acasă și lăsați vizita la restaurant pentru un eveniment cu adevărat special.

2. Nu procurați multe haine, încălțăminte și bijuterii în fiecare sezon. Astăzi tendințele din lumea modei se schimbă atât de repede, încât procurarea a 5 rochii în același sezon nu pare a fi o mișcare prea cugetată. Limitați-vă la garderoba de bază, care cuprinde gustul și stilul dvs. Ținuta îngrijită și elegantă nu este meritul hainelor scumpe.

3. Renunțați la procurarea celor mai noi modele de mașini și telefoane. Cel mai înțelept ar fi să optați pentru un telefon sau o mașină sigură, pe care vă puteți baza mulți ani de zile. În acest fel nu veți avea nevoie de deserviri speciale și piese de schimb scumpe, iar întreținerea vă va costa mult mai puțin.

4. Niciodată nu cheltuiți bani pe un lucru pe care îl puteți face de sine stătător, mai ales când e vorba de mâncare. E mult mai vesel și util să faci conserve sau o pizza acasă, în mijlocul familiei! Același lucru poate fi spus despre reparația sau spălarea îmbrăcămintei, ordinea de bază în casă etc.

5. Instituțiile de învățământ scumpe nu sunt cea mai rațională alegere. Mulți oameni bogați își dau copiii la instituții de stat. Ca și nivel de studii școlile și universitățile de stat sunt practic la același nivel cu cele particulare, dar în schimb nu vă fac găuri mari în buget!

6. Nu cedați în fața mofturilor copiilor, chiar dacă în principiu le puteți cumpăra orice și-ar dori. Sigur nu trebuie să renunțați complet la cadouri, dar copiii trebuie să aibă simțul măsurii și să prețuiască ceea ce au deja.

De asemenea evitați cheltuielile care vă oferă o satisfacție de moment. Investiți banii în dezvoltarea propriilor abilități, în alimentație sănătoasă, în lucruri calitative. Banii sunt doar un mijloc de schimb, nu mai mult de atât, mai ales că banii sunt o resursă regenerabilă spre deosebire de timpul dvs.!