Vecina mea a tăiat în bucăți o față de pernă mai veche. Iată câte obiecte frumoase a putut face din ea!

Trăim în epoca excesului. Acum în magazine putem găsi orice. Nu se mai stă la coadă pentru a cumpăra un dulap sau un set de veselă deosebit. De aceea, astăzi multe gospodine aruncă lucrurile pe care le folosesc mai rar sau deloc. Este adevărat, de ce să adunați vechituri. Însă unele lucruri totuși pot fi refolosite, puteți să le dați o a doua viață. În articolul de astăzi am selectat 5 cele mai bune proiecte de transformare a cearșafurilor și a fețelor de pernă vechi în lucruri cu totul senzaționale.

Pătură matlasată în stil patch-work

Pătura matlasată în stil patch-work este o idee minunată de reutilizare a cearșafurilor vechi.

Pentru a meșteri o astfel de pătură trebuie să coaseți diferite bucăți de pânză și să le umpleți cu vată sau poliester. Dacă veți alege niște bucăți de pânză care se combină foarte bine între ele, veți obține o pătură originală și stilată care va înfrumuseța orice cameră.

Decor pentru pernuțe 

Majoritatea pernelor, în special cele decorative, pot fi ornamentate cu bucăți de pânză din cearșafuri mai vechi. Franjurile, diferite desene și aplicații sunt o idee superbă pentru a înfrumuseța o pernuță gri sau neagră.

Cort pentru copii

Confecționați un cort pentru copii din cearșafuri vechi. Ei se vor bucura enorm.

Ce este mai frumos pentru copii decât propriul lor cort confecționat de mama sau de tata. Însă pentru această plăcere părinții vor avea ceva timp de lucru. Dar rezultatul este bine meritat. Pentru cort aveți nevoie de cearșafuri viu colorate, dar și cele unicolore pot fi foarte drăguțe.

Coroniță pentru ușă

Coronița pentru ușă este o idee reușită să refolosiți fețele de pernă vechi.

Coronița neobișnuită din bucăți de fețe de pernă și cearșafuri îi va înveseli pe fiecare. Această decorațiune va face casa mai plină de voie bună. Agățați-o pe ușă și uimiți vecinii. Ei vor veni imediat ca să afle cum ați confecționat-o. Pentru a meșteri acest element de decor, tăiați fâșii de pânză, pliați-le în jumătate și fixați-le de bază cu ajutorul lipiciului fierbinte.

Covoraș împletit 

Covorașul împletit poate fi confecționat foarte ușor.

Este destul de simplu să confecționați un covoraș colorat pentru camera de baie sau antreu. Aveți nevoie doar de bucăți de pânză, bază pentru covoraș, mașină de cusut și răbdare. Trebuie să tăiați cearșaful în fâșii mici, să le împletiți în cosițe și să le fixați pe baza solidă. Foarte simplu și drăguț!

Covorașul împletit va înfrumuseța orice cameră.

De acum încolo nu veți mai arunca cearșafurile sau fețele de pernă vechi.