O veche pildă evreiască pe care trebuie să o citească toate mamele moderne

Această parabolă, inspirată din înțelepciunea evreiască, trebuie să o citească toate mamele din lume.

„Trăia odată o familie săracă de evrei. Aveau mulți copii, dar bani foarte puțini. Sărmana mamă muncea din greu: gătea de mâncare, spăla, avea grijă de casă și se ocupa de educația copiilor.

Muncea din zori și până seară, plângându-se lui Dumnezeu de soarta ei.

Sărmana mamă, chiar dacă se dedica familiei și muncea mult, copiii nu erau recunoscători. Mama nu știa cum să-și ascundă mânia și să devină o mamă bună pentru ei.

În cele din urmă, epuizată, a mers la înțeleptul rabin ca să-i ceară un sfat: cum să devină o mamă bună? După o oră de conversație cu el, ea a plecat acasă îngândurată.

De atunci, parcă o schimbase cineva. Banii în familie erau la fel de puțini. Și copiii nu au devenit mai ascultători. Însă deja mama nu-i mai certa, era calmă și mult mai adesea zâmbea copiilor.

O dată pe săptămână mergea la piață și, după ce se întorcea, se închidea în camera sa unde stătea singură întreaga seară.

Copiii, curioși au spionat-o prin gaura cheii. Ce făcea acolo?

Nu veți crede… Mama mânca în secret căpșuni și nu se împărțea cu nimeni.

Când copiii s-au indignat, ea doar le-a zâmbit:

— Liniște, copii! Vă fac mama calmă și fericită!”

Morala: pentru a putea dărui ceva celor din jurul nostru, trebuie mai întâi să ne pregătim! Pentru ca întreaga familie să fie fericită, în primul rând este necesar ca mama să fie fericită!

Distribuiți această minunată parabolă tuturor prietenelor dvs!