O tunsoare uimitoare, elegantă și foarte actuală în noul sezon: Carre universal – o varietate de modele pentru orice tip de față

Carre are toate șansele să fie cea mai populară tunsoare din acest sezon, căci ea se poate potrivi atât vedetelor și persoanelor din societatea înaltă, cât și femeilor fără asemenea pretenții.

Motivele popularității acestei tunsori sunt evidente: ea e foarte confortabilă, practică și ușor de aranjat. În ultima perioadă hair-styliștii au reușit să facă din carre o tunsoare accesibilă pentru femeile de orice vârstă și cu orice tip de față.

În articolul nostru de astăzi veți găsi recomandările specialiștilor pentru a alege cea mai potrivită tunsoare în funcție de tipul feței și stilul dvs.

1. Carre se potrivește oricărui tip de față, important e să alegeți modelul corect

Probabil nu există o tunsoare universală cum este un carre clasic. Uneori să optezi pentru carre înseamnă o alegere nu pur și simplu actuală, ci și originală și elegantă, mai ales dacă aveți păr lung,

Un carre făcut impecabil are un efect impresionant asupra trăsăturilor feței, subliniindu-i atuurile, ascunzând micile imperfecțiuni și scoțând ușor în evidență conturul.

2. Carre pentru față rotundă

Aceasta e poate forma feței pentru care e cel mai dificil să alegi o tunsoare carre. Totuși nu e un caz disperat.

Un carre lung se potrivește foarte bine femeilor cu față rotundă, pe care o alungește vizual cu ajutorul șuvițelor lungi în zona maxilarului. Totodată vă recomandăm să faceți cărarea pe o parte și să fie oblică, în nici un caz dreaptă și pe mijloc.

3. Carre pentru față ovală

Doamnele și domnișoarele cu față ovală își pot permite tot felul de experimente cu tunsoarea, lor li se potrivește orice tip de carre.

Și nu contează dacă aveți breton sau nu, ba chiar ultima variantă scoate în evidență frumusețea frunții și a bărbiei. Varianta lungă de carre va sublinia forma buzelor și conturul feței.

4. Carre pentru față pătrată

Există mai multe soluții pentru acest tip de față. Sarcina principală a tunsorii în acest caz este să camufleze “colțurile” caracteristice fețelor pătrate.

În acest sens o alegere excelentă ar fi carre asimetric, dar și varianta cu șuvițe voluminoase. Optați pentru breton oblic, care să nu fie voluminos.

5. Carre pentru păr lung

Frumoaselor cu păr lung de obicei le este greu să facă schimbări în ceea ce lungimea părului. Dacă nu doriți să scurtați părul, o alegere interesantă ar fi carre pentru păr lung.

În acest fel veți aduce ceva nou în aspectul dvs. fără a face schimbări radicale.

6. Carre lung cu accent pe șuvițele de lângă față

Aceasta e probabil cea mai universală variantă de carre. Ea constă în accentuarea șuvițelor din față, care pot avea lungimea până la umeri sau chiar mai jos.

Această soluție e perfectă pentru femeile care au păr perfect drept. De asemenea puteți folosi și anumite trucuri de hair-styling, cum ar fi graduarea, asimetria sau filarea.

7. Carre lung cu breton oblic

Această variantă simplă și elegantă este soluția perfectă pentru femeile care au un păr natural subțire.

Momentul-cheie aici este alegerea ideală a unghiului bretonului: asta o poate face doar un profesionist, căci fiecare față are specificul său și accentele trebuie puse corect.

8. Carre pentru păr scurt

Aceasta reprezintă de fapt o variantă de carre clasic, dar fără breton. Optați pentru această soluție dacă doriți să camuflați o linie a maxilarelor prea evidentă sau să o faceți mai moale.

Pentru asta faceți cărarea exact pe mijloc, iar șuvițele din față lăsați-le un pic mai lungi.

9. Tunsoare mixtă “bob-carre”

Domnișoarele tinere și energice, care au un mod de viață foarte activ, aleg de multe ori anume această variantă de carre, căci ea e foarte elegantă și impresionantă.

Aceasta e o alegere ideală pentru domnișoarele cu gât lung și față ovală, iar niște bijuterii fine pe gât și urechi vor completa o ținută superbă.

10. Carre “pe picioruș”

Forma acestei tunsori extraordinare amintește de pălăria ciupercii, de unde a și provenit denumirea sa. Dacă aveți față ovală sau triunghiulară, nu ezitați să alegeți această tunsoare.

În plus această variantă e foarte potrivită pentru cei care au un păr dens și bogat.

11. Carre pentru păr mediu

Părul de lungime medie e considerat cel care e aproximativ până la umeri. Tunsoarea carre în acest caz permite ca șuvițele din față să fie puțin mai lungi, deschizând ușor gâtul la spate.

Efectul în scări este deosebit de interesant pentru o astfel de tunsoare, mai ales dacă aveți păr drept.

12. Carre graduat

În ultimii ani această tunsoare a devenit foarte populară indiferent de vârstă. Marele său avantaj este simplitatea aranjării și îngrijirii părului, ceea ce e foarte util dacă duceți mereu lipsă de timp.

În afară de această tunsoarea carre graduat camuflează foarte elegant micile imperfecțiuni ale formei feței.

13. Carre asimetric

Această variantă va deveni preferata femeilor care au păr perfect drept. Tunsoarea carre asimetric reprezintă o șansă ideală de a vă completa o ținută superbă și plină de feminitate.

Această tunsoare presupune alungirea părului pe o parte și un bob scurt pe partea cealaltă.