O stropitoare utilă și foarte comodă, ce poate fi realiză în condiții casnice.

Plantele de cameră împrospătează aerul și ne aduc un pic de culoare pe durata iernii cât și pe tot parcursul anului, dar au nevoie și de îngrijire specială pentru a ne putea bucura cât mai mult timp de ele. Vor putea suporta fără probleme absența noastră pentru două, trei sau chiar patru zile, dar pentru o perioadă mai îndelungată se pune problema udării. În cazul în care nu aveți pe nimeni care să vă ajute și să se ocupe de ele în lipsa dumneavoastră, trebuie să găsiți soluții pentru a le asigura condiții optime până la revenirea din vacantă.

Vă propunem, în continuare, să încercați această metodă de stropire a plantelor. Pentru aceasta va trebui să încercați să faceți această stropitoare, care se realizează în doar câteva minute și din obiecte pe care le aveți la îndemână.

Veți avea nevoie de o sticlă de plastic și de câteva paie pentru cocktail, iar rezultatul va fi mai presus de toate laudele.

Pași de urmat:

Alegeți o sticlă de plastic de dimensiunea potrivită.

Faceți în ea 2 găuri astfel încât să încapă paiele de cocktail.

Introduceți paiele în găuri.

Astupați găurile cu ajutorul unui pistol de lipit și apoi tăiați paiele. Paiul din partea de jos trebuie să fie mai scurt cu aproximativ 2 cm față de cel de mai sus.

Umpleți sticla cu apă, dar nu complet, iar apoi strângeți bine dopul. Întoarceți-o pentru a verifica dacă apa pătrunde prin găuri.   

Întoarcem sticla, punem un vas sub paie și așteptăm până când apa va acoperi ambele paie. După aceea apa nu va mai curge, va fi dozată. Pe măsură ce apa din vasul de jos va dispărea, în sticlă vor pătrunde bule de aer și apa va curge din nou.

Am reușit să realizăm împreună o stropitoare comodă care ne poate fi de mare ajutor când mergem în vacanță. 

Pentru mai multe detalii priviți acest videoclip:

Aveți plante de cameră? Cum le îngrijiți? Scrieți-ne în comentarii.