O sticlă de apă lăsată în mașină într-o zi caldă ar putea să-l coste pe proprietar

PET-urile, pe lângă faptul că ne poluează planeta, pot fi o adevărată amenințare și în unele situații obișnuite.

Un locuitor din Idaho a aflat din experiență proprie ce se întâmplă atunci când uităm, într-o zi călduroasă de vară, o sticlă cu apă în mașină.

Vă amintiți de efectul pe care îl are o lentilă expusă la soare?

Același efect îl poate avea o sticlă de apă lăsată în mașină. Ar putea chiar să se aprindă scaunele. Un videoclip care arată cum este posibil acest lucru a fost deja urmărit de mii de oameni.

O sticlă rotundă de plastic cu un lichid limpede poate juca rolul unei lentile care focalizează razele soarelui. Această căldură poate fi suficientă pentru a aprinde.

Tehnicianul auto Dioni Amuchastegu se afla în mașină când a simțit miros de fum. La început nu a înțeles ce este. Apoi a observat că fumul venea de la o sticlă lăsată pe scaunul pasagerului. Această sticlă a reușit să aprindă tapițeria de piele. „Razele soarelui au  au trecut prin sticlă și au aprins, în două locuri, scaunul pasagerului”.

Aceste două găuri sunt dovada celor întâmplate. 

Suprafața semicirculară a sticlei cu apă s-a transformat într-o lentilă colectoare care a a reușit să aprindă tapițeria.

Concluzia este următoarea: dacă ați decis să păstrați sticlele de apă în mașină, asigurați-vă că lumina soarelui nu nimerește direct pe ele.

Se spune că oamenii deștepți învață din greșelile altora, de aceea sperăm că acest sfat vă va ajuta să evitați asemenea experiențe destul de neplăcute.