O soluție aproape gratuită ce elimină murdăria din covoare! Amestecați 2 ingrediente pentru un efect ca al detergenților comerciali.

Oricât de reușită ar fi designul locuinței dvs., este un element care îl va face mult mai confortabil. Nu e nevoie să inventați ceva super nou, pur și simplu așterneți un covor gingaș și plăcut!

Dar unii găsesc și în asta un dezavantaj: curățenia. Într-adevăr e destul de dificil să cureți un covor care s-a pătat sau s-a murdărit fără să apelezi la serviciile profesioniștilor.

Dar să o luăm pe altă cale: se poate pregăti un amestec care pur și simplu elimină orice murdărie de pe suprafața covoarelor. Nu e nevoie de chimicale, ci doar de produse pe care le aveți deja la bucătărie.

Amestecați câteva produse de acest fel, aplicați soluția pe covor, iar după 20 de minute treceți cu aspiratorul. Făcând asta o singură dată, puteți uita de curățarea covorului pentru o lună de zile.

3 metode de curățare a covorului

Ar fi greșit să spunem că una din aceste soluții e mai eficientă ca alta. Le puteți încerca pe rând, alegându-l pe cel care vi se pare cel mai potrivit.

1. Sare și bicarbonat de sodiu

Ștergeți pata sau porțiunea murdară cu un amestec de sare și bicarbonat de sodiu. După 20 de minute pur și simplu treceți cu aspiratorul. Aceasta e o soluție perfectă împotriva petelor de grăsime, fiind foarte eficientă și complet inofensivă.

2. Oțet

Dizolvați 20 ml de oțet de masă în 1 litru de apă. Înmuiați în această soluție o cârpă curată și ștergeți covorul cu ea. După 20 de minute ștergeți din nou covorul, de data aceasta cu o cârpă uscată, și treceți cu aspiratorul. După o astfel de acțiune covorul va arăta ca și nou!

3. Infuzie de ceai

Și covoarele închise la culoare necesită a fi curățate, dar soluțiile obișnuite s-ar putea să le decoloreze. De aceea vă recomandăm să folosiți o infuzie de ceai. Preparați infuzia, apoi stoarceți lichidul și presărați ierburile pe porțiunea murdară a covorului, așteptând să se usuce complet, după care pur și simplu treceți cu aspiratorul.

Vă recomandăm să renunțați la utilizarea unor perii dure: ele nu numai că strică suprafața covorului, ci și nici măcar nu curăță bine petele, îmbibându-le și mai mult în structura textilă.

După cum vedeți covoarele pot fi curățate și fără detergenți chimici, ci prin metode foarte simple și accesibile, iar efectul este chiar uimitor. Spuneți-ne în comentarii care din aceste metode ați încercat-o și ce rezultate ați obținut!