O selecție excepțională din 33 combinații perfecte de culori în vestimentație. Păstrați această informație!

Deseori, se întâmplă să revenim acasă cu o haină nouă, știind cu certitudine cu ce o vom asorta. Dar după ce ne îmbrăcăm, îndată ne dezamăgim, deoarece hainele nu se asortează deloc între ele. Vă întrebați unde ați greșit? Să fie oare modelul nepotrivit sau țesătura? De cele mai multe ori răspunsul este la suprafață – culoarea hainelor nu se potrivește.

A combina hainele într-o gamă cromatică perfectă – este o adevărată artă, sunt create grafice și tabele în care se specifică combinațiile perfecte de culori. Dar pentru a nu vă umple capul cu prea multă informație am decis să vă povestim despre cele mai reușite combinații de culori.

Culoarea albă

Este o culoare universală care se combină perfect cu oricare altă nuanță. Albul se potrivește cu negru sau nuanțele pastelate. O ținută reușită puteți crea asortând culoarea albă cu:

– albastru

– verde

– galben

– roșu

1.

2.

3.

4.

5.

Combinația culorilor aprinse și strălucitoare

Combinația nuanțelor neutre și culorilor aprinse este universală și negreșită. Din nuanțele neutre fac parte acele culori, care se combină cu altele. Aceste culori sunt: negru, bej, gri, albastru închis (sau culoarea blugilor) și culoarea pielii.

Gama culorilor neutre ajută să diversificați imaginea dvs, deoarece în acest caz nu funcționează regula ”cel mult trei culori într-o ținută”. Două-trei nuanțe neutre în combinație cu o culoare aprinsă vor crea o imagine armonioasă.

Culorile neutre, gri sau bej, se combină cu nuanțele pastelate, spre exemplu cu roz pal. Această combinație este uimitor de fină și neobișnuită.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

Gradient

O opțiune perfectă pentru a crea o ținută superbă. Esența gradientului constă în trecerea treptată de la o nuanță pastelată spre una aprinsă.

Puteți folosi acest efect în orice gamă cromatică, spre exemplu de la alb spre negru: alb, gri-deschis, gri, gri-închis și negru. Același principiu funcționează și în cazul altor culori.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

Amestecul de culori complementare

Culori complementare sunt acele culori, care sunt situate diametral opus pe cercul cromatic. De exemplu albastru- oranj sau galben-verde. Combinând aceste culori trebuie să păstrați un echilibru și să nu exagerați cu foarte multe culori.

Designerii consideră cele mai reușite combinații din culori complementare acelea, în care ținuta dintr-o culoare este asortată cu accesorii de altă culoare. De exemplu un costum arată bine cu o centură oranj sau pantofi oranj.

29.

30.

31.

32.

33.

Orice combinație de culori ați alege, nu uitați: în fiecare an tendințele în modă se schimbă. Apar nu doar modele noi de haine dar și combinații noi de culori. Ceea ce anul acesta arată amuzant, posibil anul viitor să fie în tendințe.

Urmăriți moda pentru a provoca cu imaginea dvs invidia femeilor și admirația bărbaților!