Pentru o seară perfectă: 10 filme special create pentru femei

Woman’s Day a ales cele bune filme de viață care vă vor ridica moralul. Fiecare dintre noi are nevoie de momente de relaxare și de înviorare în clipe mai dificile. Priviți unul dintre aceste filme și veți fi mai pline de viață.

1. Bridget Jones’s Diary

Faceți cunoștință. Este Bridget Jones. Are peste 30 de ani. Nu-i merge în multe lucruri, dar ea se autoironizează și vrea să se schimbe cu orice preț. Ea încearcă să se corecteze și începe să țină un jurnal al gândurilor, al scopurilor, al succeselor și al eșecurilor. Ea își dorește să slăbească, să-și întâlnească bărbatul visurilor și își notează fiecare pas. Din păcate, bărbatul perfect este chiar șeful ei, Daniel Clever. Dar nu este nimic imposibil.

2. Diavolul se îmbracă de la Prada

O fată drăguță de provincie Andrea se îndrăgostește atât de un bucătar fermecător, dar sărac – Nate, cât și de profesia ei. Andrea visează să devină un jurnalist de succes. Și, un miracol, fata, care nu știa despre diferența dintre Chanel și Versace, ajunge la serviciu la cea mai faimoasă revistă de modă. Înaintea ei se deschid toate ușile. Dar în spatele lor se află un editor despotic Miranda Priestley cu capriciile ei, lumea pe tocuri de 12 cm, machiaj permanent, mult glamour, haine elegante și aici nu există loc pentru sentimente. Doar modă și plecăciuni depline în fața ei…

3. Amelie

Franțuzoaica Amelie lucrează în cafeneaua „Două Mori” din Montmartre. Într-o zi ea a găsit în baia sa un ascunziș de comori pentru copii. Amelie decide să facă o faptă bună și să găsească proprietarul comorilor. Făcând această muncă grea, fata începe să înțeleagă că toate evenimentele care au loc în această lume sunt legate în mod miraculos. Amelie pare ciudată pentru cei din jur. Dar, treptat, acțiunile excentricei încep să schimbe viața oamenilor și să-i facă fericiți.

4. Fata dispărută

Două ore și jumătate de acțiune fascinantă, puțin idealizată, hiperbolizată, puțin diferită de viață. Filmul plutește pe traiectoria sa calmă. Este imposibil să te desprinzi de el. Acest film explorează distrugerea unei căsnicii, dar și căutarea unui asasin, alternând dezvăluirile șocante, întorsăturile de situație și umorul. De asemenea, are toate șansele să vă surprindă cu povestea sa complexă și imprevizibilă.

5. Războiul mireselor 

Pot oare femeile să se certe până la moarte din cauza rochiilor? Pot, dacă este rochia de mireasă! Liv și Emma erau prietene din copilărie și ambele visau la nunți perfecte. Mare le-a fost surpriza când au aflat că nunțile lor au fost stabilite în aceeași zi. Fiecare vrea să-și organizeze o nuntă cât mai frumoasă și mai bogată. Prietenele încep să lupte pentru rochii, tort și oaspeți. Să câștige cea mai puternică!

6. Totul despre dragoste

Patru prietene se reîntâlnesc după patru ani. Viața lor s-a schimbat foarte mult. Miranda nu vrea să-și ierte soțul care a înșelat-o, Charlotte este însărcinată, Samantha nu s-a stabilit și trăiește cu un bărbat frumos, iar Carrie este pe cale să se căsătorească cu bărbatul viselor ei. Dar nu totul este atât de simplu. Bărbatul viselor ei nu este sigur că o nuntă mare este ceea ce vrea cu adevărat. Și o dorește în general? Se pare că nu, deoarece mireasa rămâne singură.

7. Mănâncă roagă-te iubește

Viața lui Elizabeth Gilbert s-a fisurat: căsnicia s-a prăbușit, nu o trăiește pe a ei, ci pe a altcuiva, nu pe cea la care ea a visat. Elizabeth putea cădea în depresie, dar a decis să se ia în mâini și să cunoască lumea. Ea pleacă în călătorii prin țări necunoscute, dar totodată și prin sentimente necunoscute. Elizabeth învață ce este plăcerea, studiază religia, își găsește dragostea adevărată.

8. Dincolo de uși

Helen coboară în metrou să se întoarcă acasă, dar universul are alte planuri. Ea decide să joace un truc și deschide o lume paralelă pentru ea. Într-o realitate, Helen se întoarce mai devreme de la serviciu și găsește acasă o altă femeie, în a doua, întârzie la tren și rămâne nevăzută.

9. P.S. Te iubesc

Jerry și Holly trăiau o viață normală de familie. Se certau, se împăcau și iar se certau. Totul s-a schimbat când Jerry a decedat. Boala fatală a luat viața soției lui Holly și ea nu știe cum să mai trăiască. Dar Jerry știe. Cu puțin timp înainte de moarte, el a înregistrat 10 mesaje audio pentru soția sa, în care îi dă sfaturi și instrucțiuni cum să-și recapete fericirea.

10. Mândrie și prejudecată

Tânărul bogat aristocrat, frumos, Darcy este mulțumit de sine, egoist și arogant. Întâlnindu-o pe Elizabeth, el nu vede mai întâi frumusețea ei, ci statutul ei – este dintr-o familie săracă, ceea ce înseamnă că nu îi este pe potrivă. Treptat, domnul aroganță își schimbă mânia pe milă și se îndrăgostește de Elizabeth, dar o face atât de neobrăzat încât primește refuz.