O rețetă simplă de slănină sărată cu usturoi

Pentru mulți oameni slănina este unul din alimentele preferate. Cu șorici sau fără, tăiată mai gros sau mai subțire, sărată sau condimentată – fiecare își poate găsi tipul de slănină care să-i placă. În perioada rece a anului slănina creează o senzație de sațietate, iar în timpul verii poate răcori mai eficient decât apa carbogazoasă.

Sigur că cel mai bine e să sărezi slănina de sine stătător pentru a obține gustul dorit. Astăzi aș vrea să vă propun cea mai simplă rețetă de slănină sărată cu usturoi.

Totul e foarte simplu. Sărați și condimentați abundent bucățile de slănină și puneți-le într-o pungă pe care să o țineți în frigider timp de 24 de ore. Întreaga procedură nu vă va lua mai mult de 5 minute.

Ingrediente

  • 400 g de slănină proaspătă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri de sare
  • 1 lingură de coriandru
  • 1 linguriță de amestec de piperuri
  • 3 frunze de dafin

Mod de preparare

Tăiați slănina în felii de circa 10×5 cm, cu cât mai mici vor fi bucățile, cu atât mai repede se vor săra. Dacă feliile vor fi și mai mici, slănina proaspătă poate fi gata după doar 12 ore. Este de dorit ca slănina să fie anume proaspătă, nu decongelată, și să fie de o calitate de încredere.

Puneți într-un mojar sarea și condimentele (mărunțiți manual frunzele de dafin). De fapt puteți să dați amestecul la râșniță sau să folosiți un amestec gata făcut, dar condimentele proaspăt pisate au un gust mai intens.

Pisați bine totul și adăugați usturoi mărunțit.

Amestecați bine și puneți amestecul pe o suprafață plată. Rostogoliți insistent fiecare bucată de slănină în amestecul de condimente.

Puneți slănina într-o pungă de plastic.

Străduiți-vă să lăsați în interiorul pungii cât mai puțin aer și puneți-o în frigider pentru 24 de ore.

După doar câteva ore puteți observa că slănina s-a înmuiat puțin, acesta e un semn bun. Este recomandat să întoarceți punga de pe o parte pe alta, astfel încât bucățile de slănină să se săreze uniform.

După 24 de ore puteți gusta acest minunat deliciu. Pentru a o păstra o perioadă mai îndelungată, puneți slănina în congelator cu tot cu pungă.

Poftă bună!