Oamenii fericiți nu sunt nepoliticoși, nu înjură, nu bârfesc…O pildă despre două persoane foarte apropiate: Fratele și Sora.

Atunci când ne ofensează cineva, este foarte probabil ca această persoană să fie nefericită. Oamenii fericiți nu sunt nepoliticoși, nu înjură, nu-și bârfesc colegii. Oameni fericiți trăiesc într-o realitate diferită. Ei nu au nevoie de aceste lucruri și comunică cu alți oameni de la care învață și află multe lucruri interesante.

Pe lângă discuțiile „simple”, mai există și o mulțime de informații utile și sfaturi înțelepte care merită o atenție deosebită și care sunt transmise din generație în generație. Din păcate începem să înțelegem destul de târziu valoarea tuturor acestor sfaturi și vorbe înțelepte.

În acest articol am pregătit o pildă foarte bună, chiar dacă este mai scurtă, despre un frate bogat care avea o soră săracă…

Ea vindea ceea ce avea pe lângă casă ori culegea din pădure. Vara vindea ciuperci și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea ce reușea să adune vara. Fratele bogat nu dorea s-o accepte în viața sa, n-o invita niciodată la el, în casa sa bogată și luxoasă, dar sora nu era supărată pe el și, cu orice ocazie, îi oferea întotdeauna daruri pe care le pregătea singură!

Nu cerea nimic de la fratele ei. Îl trata mereu cu înțelepciune și respect. Fata avea o casă mică, o bucată de pământ și câteva vietăți pe lângă casă.

După mai mulți ani… fratele său și-a pierdut afacerea. Soția lui l-a părăsit și a plecat la altul, fiul lor a devenit dependent de droguri, apartamentul le-a fost luat pentru că aveau datorii. Atunci fratele și-a adus aminte de sora sa și a mers în sat…

Sora lui o ducea bine: avea patru vaci, porci, o mașină nouă în garaj cu care duceau produsele în oraș; copii lor erau studenți. Pe masă a pus de toate: bucate delicioase, proaspete!

Fratele s-a simțit vinovat. I-a cerut iertare. Dar ea nu era supărată. L-a primit în casă, i-a dat de lucru.

Morala este următoarea: nu blestema țara în care te-ai născut și nu uita că sângele apă nu se face…

Să nu dea Dumnezeu să fim în locul acestor oameni. Fiecare din noi are dreptul la fericire, dar nu trebuie să uităm că Pământul este rotund.