O nouă viață pentru masa ta veche. Iată ce trebuie să faci!

Pentru amatoarele de a-și pune în aplicare fantezia în cele mai neobișnuite locuri, precum și pentru luptătorii care vor să dea a doua, a treia și a cincea viață diferitelor obiecte de interior, Fasingur.info vă prezintă o idee excelentă de reînnoire a unei piese de mobilier vechi.

как обновить стол

Dacă aveți deprinderi de confecționare a decorațiunilor și lucrurilor manuale, cu siguranță ați auzit și de tehnica decupajului. Aceasta se realizează cu ajutorul șervețelelor de hârtie și a lipiciului PVA. Rezultatul este fascinant.

техника декупажа

De această ne propunem să transformăm o piesă de mobilier mai veche și anume o masă. Aceasta va avea un aspect cu totul special.

Transformarea unei mese

Aveți nevoie de 

  • o masă
  • o eșarfă puțin mai mare decât suprafața mesei (sau o bucată de pânză colorată)
  • fier de călcat
  • lipici PVA
  • lac pentru lemn incolor
  • pensule

Pașii de lucru

1. Călcați bine eșarfa sau pânza.

2. Dacă aveți posibilitate dezasamblați picioarele mesei. Va fi mai comod să lucrați. 

3. Aplicați lipici PVA, cu ajutorul unei pensule mari, suprafața mesei sau a pânzei (cum vă este mai comod) și lipiți atent pânza de suprafața mesei. 

техника декупажа

4. Întoarceți fața de lucru a mesei, fixați marginile și lipiți-le cu lipici. Lăsați să se usuce foarte bine. 

5. După uscarea completă a lipiciului, acoperiți suprafața cu pânză cu câteva straturi de lac, lăsând să se usuce fiecare strat. Asamblați piciorușele mesei.

техника декупажа
техника декупажа

Se recomandă să puneți masa afară 3-4 zile pentru a se evapora mirosul de lac. Apoi puteți să vă bucurați de o ceașcă de cafea la noua masă.