Metodele unice practicate de reginele chineze: 2 exerciții de întinerire!

Originea acestor metode este necunoscută. Una dintre legende spune că în China era o mănăstire în care călugării trăiau până la 120 de ani fiind foarte energici și viguroși.

Dacă cineva începe să practice aceste exerciții, simte imediat că forțele vitale și energia se înmulțesc.

Chinezii au formulat 4 principii de bază care sunt specifice tuturor tipurilor de medicină chineză, inclusiv pentru Hucho Gang.

Aceste principii sunt

1. Toate mișcările trebuie să fie lente. Sunteți la început de cale. Nu vă jenați să vă mișcați cu viteza unui melc sau a unei țestoase.

2. Respirația trebuie să fie firească. Aveți grijă de respirație, dar nu o controlați. Respirați liniștit și uniform.

3. Exercițiile trebuie să fie executate fără încordare. Gândiți-vă că sunteți o marionetă: mișcați-vă lent, foarte lent.

4. În timpul exercițiului concentrați-vă atenția, dar nu vă încordați! Concentrarea atenției asupra unor zone sau puncte ale corpului accelerează efectul exercițiului. Dacă vă concentrați atenția asupra palmelor, se vor activiza toate meridianele care traversează palmele.

Pentru efectuarea acestor exerciții nu aveți nevoie de mult spațiu. Puteți să le faceți chiar lângă masa de lucru, probleme legate de lipsa spațiului nu vor apărea.

Desigur ar fi minunat dacă ați face aceste exerciții de întinerire în natură, dar  nu există mereu această posibilitate.

Chinezii recomandă să faceți exercițiile Hucho Gang dimineața devreme sau seara înainte de somn. Ultima se consideră cea mai potrivită.

Alegeți hainele potrivite pentru exerciții. Ele trebuie să fie largi, pentru a nu vă limita mișcările. Pantofii cu toc nu sunt potriviți pentru aceste exerciții: chinezii optează pentru încălțămintea ușoară, cu talpă joasă și dreaptă, pentru a nu împiedica contactul cu energia pământului.

Cel mai bine este să executați exercițiile în ordinea pe care o descriem. Setul de exerciții se face în întregime, o dată pe zi.

Exercițiul 1. Deschiderea umerilor

Acest exercițiu de parcă ar deschide umerii, eliberînd de blocaje meridianele care trec prin ei.

Stați drept, picioarele la distanța umerilor, lăsați mâinile relaxate în jos. Respirați liniștit, dar profund. Simțiți cum se mărește cutia toracică. Zâmbiți și imaginați-vă că sunteți tânăr, energic și viguros.

Puneți mâinile pe picioare și așezați-vă puțin aplecând corpul puțin în față. Foarte lent puneți mâinile pe genunchi.

Ridicați puțin coapsele. Lăsați capul și umerii în jos, ridicați lent palmele de pe genunchi și lăsați mâinile în jos. Expirați.

Ridicați-vă lent până ajungeți în poziția inițială.

Repetați exercițiul de 8 ori.

Exercițiul 2. Întoarcerea primăverii

Este un exercițiu foarte important din sistemul Hucho Gang.

Mișcările vibrante și săltărețe sunt benefice pentru metabolism și piele. Tenul feții se curăță de acnee, devine luminos și mai tânăr.

Atenție! Există contraindicații. Acest exercițiu nu este recomandat femeilor gravide. Este interzis persoanelor care au suportat în ultimul timp intervenții chirurgicale la nivelul abdomenului (mai puțin de 6 luni) sau care se află în perioada menstruației.

Stați drept, puneți picioarele la distanța umerilor, lăsați mâinile relaxate în jos.

Inspirați adânc și la expirare așezați-vă puțin, mențineți în acest timp partea superioară a corpului în poziție verticală, spatele drept. Relaxați mușchii corpului, apoi faceți cu genunchii astfel de mișcări încât să vibreze tot corpul. Nu dirijați respirația, lăsați organismul singur să se adapteze cu ritmul vibrațiilor.

Trebuie să faceți aproximativ 164 de mișcări vibrante.

Nu doar o regină poate să-și păstreze organismul într-o formă fizică de invidiat. Acest lucru îl pot face toți care doresc să rămână tineri! Fiți sănătoși!