O metodă simplă de curățare a sticlei cuptorului: îndepărtează chiar și murdăria mai veche fără nici un efort.

De fiecare dată când am musafiri și trebuie să gătesc în cuptor, îmi cer mii de scuze de la ei pentru că nu am cuptorul foarte curat. Însă drept răsplată pentru cele văzute îi servesc cu bucate delicioase. De fapt, micile bucăți de mâncare arse sau stropii de grăsime sunt ceva firesc. Un cuptor perfect curat este doar atunci când nu gătești nimic în el.

Curățarea cuptorului imediat după ce s-a gătit este un adevărat talent pe care nu îl au toate gospodinele. Cuptorul practic întotdeauna este lăsat la urmă atunci când facem curățenie în bucătărie. Iar dacă ați ajuns la el, vă propunem o metodă de curățare foarte eficientă.

Iată un truc care vă va ajuta să curățați până la luciu sticla cuptorului. Nu va mai trebui să pierdeți timp și efort pentru a o curăța.

Îndepărtarea grăsimii de pe ușa cuptorului

1. Mai întâi de toate așterneți un prosop sub ușă pentru a nu murdări pardoseala. Lipiți cu bandă adezivă orificiile de ieșire a aerului cald. Amestecați într-un pulverizator oțet alb cu apă (1:9) și înmuiați suprafața internă a ușii.

2. Aplicați un strat gros de bicarbonat de sodiu.

3. Deasupra bicarbonatului pulverizați soluție de oțet până obțineți o pastă densă. Lăsați să acționeze 10-15 minute.

4. Ștergeți cu un burete toată murdăria.

5. Nu spălați rămășițele de bicarbonat, deoarece vor rămâne urme. Strângeți bicarbonatul cu aspiratorul sau cu o perie, apoi ștergeți sticla cu o lavetă de microfibră uscată.

6. Cuptorul este ca nou fără nici un produs chimic care poate provoca alergii.

Cuptorul va străluci, iar dvs. veți fi mai sănătoși!