O metodă simplă pentru desfundarea chiuvetei care funcționează garantat

În prezent magazinele sunt pline de produse chimice de curățare și de desfundare a chiuvetelor. Însă există situații când chiuveta s-a înfundat seara târziu și toate magazinele sunt închise sau sunt prea departe.

În acest caz puteți pregăti singuri soluția pentru desfundarea scurgerii de la baie sau de la bucătărie. Toate ingredientele necesare se găsesc în bucătăria fiecăruia dintre noi.

Aveți nevoie de 

  • 0.5 pahar de bicarbonat de sodiu
  • 0.5 pahar de oțet
  • 2-3 litri de apă fierbinte

Mod de utilizare

În primul rând, turnați în scurgere bicarbonatul de sodiu, apoi turnați oțetul. Acoperiți scurgerea cu un capac sau cu o farfurie. Lăsați să acționeze jumătate de oră. Apoi turnați toată cantitatea de apă fierbinte.

De asemenea, puteți utiliza următoarele proporții pentru curățare: un pahar de oțet alb, jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu la 4 litri de apă fierbinte.

Soluția din bicarbonat și oțet se potrivește pentru chiuvetelor care nu sunt foarte înfundate. Folosiți această metodă imediat ce ați observat că apa stagnează în chiuvetă.

Cel mai bine este să preveniți înfundarea, decât să desfundați. Pentru profilaxia înfundării, turnați în scurgere o lingură cu vârf de praf de muștar și apoi turnați 2 litri de apă fierbinte.