O metodă extrem de eficientă! Curăță impecabil tigaia, cratița, etc. fără produse chimice.

În fiecare zi utilizăm o cantitate impunătoare de produse chimice de uz casnic. Este un fenomen obișnuit și nimeni nu se gândește la consecințele lor asupra sănătății. Din păcate, produsele chimice dăunează atât organismului nostru, cât și mediului înconjurător.

Murdăria vizibilă o spălăm ușor, dar îndepărtăm noi oare tot detergentul de vase de pe farfurii? Specialiștii susțin că legăturile chimice care se conțin în detergenții de vase sunt foarte periculoase. Aparentele substanțe active, care stau la baza acestor detergenți, pot să se preschimbe în apă oxigenată. Ajungând în organismul omului sau în sursele de apă potabilă, ele distrug celulele și dăunează mediului acvatic.

În acest articol vă prezentăm o listă de produse naturale care pot înlocui un raft întreg de produse chimice de uz casnic din casa dvs. Acestea sunt eficiente și inofensive. Utilizarea acestor produse vor acționa benefic asupra organismului și vă vor ajuta să economisiți bani.

Produse de curățare naturale

1. Făina de muștar este un detergent de vase natural despre care puțini cunosc. Presărați puțină făină pe burete și ștergeți farfuriile de grăsime. O îndepărtează foarte bine.

2. Soluția de apă și oțet, în raport de 1:1, este perfectă pentru a face curățenie în locuință. Pentru un miros plăcut puteți adăuga câteva picături de ulei de lavandă.

3. Oțet și apă în raport de 1:5 se utilizează pentru spălarea geamurilor. Oțetul poate fi înlocuit cu suc de lămâie.

4. Geamurile și oglinzile vor fi mai lucioase dacă le veți șterge cu amoniac și săpun.

5. Petele de rugină din chiuvetă, cada de baie, vasul de toaletă se îndepărtează foarte simplu. Turnați oțet pe suprafața necesară, apoi presărați bicarbonat de sodiu și lăsați să acționeze. Petele se curăță foarte bine cu o perie! Nu aveți nevoie de alte produse chimice scumpe.

6. Înălbirea hainelor se face cu ajutorul următoarei soluții: la 10 litri de apă se adaugă 2 linguri de apă oxigenată și 1 lingură de amoniac.

7. Bicarbonatul de sodiu este perfect pentru curățarea cuptorului. Turnați o pătrime de pahar de amoniac, puneți-l în cuptor și lăsați-l pe noapte. Dimineața ștergeți suprafețele cu bicarbonat de sodiu.

8. Aragazul cald poate fi curățat cu sare alimentară.

9. Sarea curăță și desfundă țevile. Presărați sare, apoi turnați apă fierbinte. Este o metodă excelentă atunci când acestea se înfundă.

10. Covorul poate fi curățat foarte ușor dacă presărați pe suprafața acestuia amidon de porumb și apoi aspirați foarte bine. Curățenia este garantată.

De acum încolo nu mai folosiți produse chimice, iar cele naturale vă vor proteja sănătatea și vor menține curățenia în casa dvs.

Evitați la maxim utilizarea produselor chimice și veți fi mai sănătoși!