O meșteriță care știe cum să economisească pe decorațiunile de sărbători și, totodată, să aducă în casă o atmosferă de poveste!

În weekendul trecut, vecina mea m-a invitat în pădure. Am crezut inițial că vom merge la cules de ciuperci, dar s-a dovedit că am pornit la cules conuri de brad. A cules un sac plin, iar peste câteva zile m-a invitat în ospeție. Când am văzut rezultatul uimitor mi-am dat seama că voi face și eu la fel, cât va mai fi vreme bună.

În ultimul timp, a devenit tot mai răspândit obiceiul de a crea decorațiuni de sărbătoare cu propriile mâini. Iar locul întâi în rândul acestui gen de decorațiuni îl ocupă cele realizate din materialele naturale. Oamenii s-au săturat de multitudinea obiectelor din materiale sintetice și masă plastică care ne înconjoară în fiecare zi, iar soluția la această problemă este la îndemâna oricui. Bunăoară, cel mai potrivit material natural pentru decorațiunile de Crăciun și Revelion sunt conurile de brad, chiar și aspectul acestora amintind de atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Conurile de cedru, pin sau molid sunt ele însele artefacte ale naturii. Acestea sunt materiale de creație uimitoare și, mai ales, gratuite, care pot arăta spectaculos, dacă sunt utilizate în armonie cu gândirea creativă.

Cum să realizezi o compoziție din conuri

Redacția noastră a pregătit pentru tine 25 de idei de compoziții și decorațiuni din conuri. Știind aceste trucuri, nu vei mai fi nevoit să cheltuiești bani pe decorațiunile pentru sărbătorile de iarnă!

1. Sărbătorile de iarnă sunt de neimaginat fără lumânări. Iar unde sunt lumânări, acolo sunt și sfeșnice. Modalități de a realiza sfeșnice din materiale din natură sunt nenumărate. Amatorii de meșterit pot să realizeze compoziții din conuri și crenguțe uscate, ciorchine de pomușoare, elemente de metal și lemn, precum și fructe și mirodenii (bețișoare de scorțișoară, anason, felii de portocale și lămâi uscate).

2.

3. Pomul de Crăciun decorat cu asemenea jucării va arăta cu adevărat spectaculos și neobișnuit! Conurile multicolore nu vor rămâne neobservate. Aceste decorațiuni pot fi realizate având la îndemână câteva conuri, pompom-uri multicolore de mici dimensiuni, un pistol cu clei fierbinte și un ghem de sfoară decorativă.

4.

5. Conurile sunt materialele potrivite pentru a meșteri o ghirlandă decorativă pentru sărbătorile de iarnă. Iar ceea ce trebuie de făcut în primul rând este să faci rost de cât mai multe conuri și să te pui pe treabă. Rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

6.

7. Din conuri mai pot fi meșterite pandantive mari în formă de fulg. Nu-i așa că arată deosebit de frumos?

8.

9. Conurile pot fi folosite și la înfrumusețarea lustrei. Realizarea acestei idei îți va lua doar 20 de minute, însă ambianța se va schimba în cel mai frumos și mod!

10.

11. Cea mai neobișnuită și stilată compoziție decorativă de sărbători va fi însă cea în care se vor întrebuința conuri înălbite.

Cele mai potrivite ar fi conurile de pin. Pentru această decorațiune este nevoie de a pune conurile într-un borcan, apoi peste ele se va turna înălbitor obișnuit. Vor fi lăsate așa timp de 5 ore, după care vor fi scoase și spălate bine. Ulterior, vor fi uscate în cuptor la temperatură minimă. Când conurile vor fi complet uscate, vor fi de un alb imaculat.

12.

13. Coroana de Crăciun, pe bună dreptate, poate fi numită cea mai populară decorațiune de sărbătoare. Tradiția utilizării coroanelor de Crăciun a fost împrumutată de la americani care, întotdeauna, înainte de sărbători, își decorează ușile de la intrare.

Astfel, fiecare oaspete va ști că este așteptat cu drag în această casă. Plus că, această decorațiune face ca atmosfera de sărbătoare să cuprindă casa încă de la intrare.

14.

15. Pentru această decorațiune vor fi necesare nu doar conurile întregi, dar și solzii aparte. Rezultatul va fi spectaculos!

16.

17. Nu uita să-l implici și pe copilul tău în procesul de realizare a decorațiunilor de sărbători. Chiar și un copilaș care încă nu merge la grădiniță va fi capabil să transforme un con obișnuit într-un pom de Crăciun în miniatură. Așa că fă rost de vopsele acrilice și apucați-vă de treabă împreună. Suntem siguri că această activitate creativă va fi pe placul piciului tău, plus că va fi o modalitate excelentă de a petrece timp prețios cu copilul tău.

18.

19. Ideea creării unei astfel de compoziții îți va fi utilă nu doar pentru sărbătorile de iarnă, dar și pentru serbările toamnei. Meșterește un coș din conuri, pe care apoi îl poți umple cu diferite fructe, întruchipând astfel un adevărat corn al abundenței, care va crea o atmosferă de confort în casă și va arăta deosebit în fotografiile de sărbătoare.

20.

21. Ce sfeșnice fermecătoare! Să te minunezi, nu alta!

22.

23. Pentru a crea o asemenea compoziție încântătoare vei avea nevoie de o rezervă bună de conuri, un suport pentru coroana de Crăciun, diferite figurine din spumă și plastic, un ghiveci potrivit, o ghirlandă electrică și în jur de 6 ore de timp liber.

24.

25. Ce părere ai despre această jucărie de brad în formă de fulg? Am văzut ceva asemănător la o expoziție de decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă și mi-a plăcut foarte mult. Și când te gândești că ai putea face cu mâinile tale o asemenea frumusețe…

Inspirat de aceste idei, suntem siguri că nu vei mai trece indiferent pe lângă conurile de brad. Povestește și prietenilor tăi cum poți să te pregătește de sărbătorile de iarnă care se apropie, folosind materiale din natură și astfel economisind bani pe decorațiuni!