O mamă care îmbătrânește a scris această scrisoare copiilor săi. Te atinge până la lacrimi…

Cât de des comunicați cu părinții dvs.? Le oferiți ajutor și vă interesați sincer de cum stau lucrurile la ei?…

Dar timpul zboară foarte repede, copiii mici cresc și încep să aibă propriii copii, iar mamele devin bunici. Bunicile îmbătrânesc și slăbesc, chiar dacă se străduie să rămână în formă. Din păcate timpul la fel de nemilos cu toată lumea! Iar unii dintre noi uităm acest lucru…

Citiți această scrisoare uimitoare pe care a scris-o o mamă aflată în prag de bătrânețe. Te atinge până în adâncul sufletului!

“Dragii mei copii!

Mâine veți veni la mine în ospeție pentru că împlinesc o vârstă rotundă. Veți vedea că eu îmbătrânesc. Vă rog să fiți răbdători și să încercați să înțelegeți prin ce etapă a vieții îmi este dat să trec acum…

Dacă eu sau tatăl vă vom spune ceva ce am mai spus deja acum un an, dacă vom repeta aceleași istorii de fiecare dată, nu ne întrerupeți cu observații iritate de genul: “Mi-ai mai povestit asta acum câteva minute…” Pur și simplu ascultați. Vă rog.

Încercați să vă amintiți de timpurile când erați copii mici și eu vă citeam una și aceeași poveste iar și iar, până când adormeați.

Când eu spun că nu vreau să fac baie acum, nu mă faceți să mă jenez. Amintiți-vă cum după zile grele de lucru veneam acasă și vă convingeam să faceți baie când erați mici. Că vouă nu prea vă plăcea asta, nu-i așa?

Când vedeți cât sunt de neîndemânatică în privința noilor tehnologii, pur și simplu dați-mi ceva mai mult timp ca să le învăț. Și nu vă uitați la mine așa!… Vă amintiți câtă răbdare aveam eu să vă învăț să faceți ceva așa cum se cuvine?

Cum vă învățam să vă îmbrăcați, să vă pieptănați, să găsiți soluții pentru problemele cotidiene… Se apropie zilele în care veți observa tot mai mult și mai mult că eu îmbătrânesc. Vă rog să fiți răbdători. Și încercați să înțelegeți prin ce dificultăți trec eu, încercând să mă descurc cu gadgeturile și programele de calculator…

Dacă eu uneori pierd gândul sau firul discuției, dați-mi timp să-mi amintesc despre ce este vorba. Nu vă iritați. Nu vă manifestați nerăbdarea și aroganța. Pur și simplu trebuie să știți că cel mai important pentru mine este să fiu alături de voi.

Voi veți ocupa mereu locul cel mai important în inima mea…

Atunci când picioarele mele obosite și îmbătrânite nu-mi mai permit să mă deplasez la fel de repede ca și voi, pur și simplu luați-mă de mână și mergeți într-un pas cu mine. Exact asta făceam eu atunci când voi abia vă învățați să mergeți. Și pe mine nu mă întrista deloc faptul că din cauza asta puteam să întârzii undeva!

Pur și simplu petreceți ceva timp cu mine. Încercați să mă înțelegeți. Dați-mi posibilitatea să-mi trăiesc viața până la sfârșit având parte de dragoste și grijă. Eu prețuiesc timpul pe care îl petrec cu voi și îl privesc ca pe un dar de sus.

Eu închei această scrisoare cu un zâmbet larg și o dragoste imensă. Pur și simplu vreau să vă amintesc: “Vă iubesc, dragii mei!”