O istorie amuzantă despre cum un tată chirurg, împreună cu doi prieteni, au confecționat un costum original fiului, pentru serbarea de Anul Nou!

Încă de mic copil, fiul meu avea o memorie excelentă. La grădiniță știa pe dinafară rolurile altor copii, de aceea până în ultima zi a serbării, nu era clar ce personaj va fi. Mulți copiii erau bolnavi și el, așa cum le știa foarte bine rolul, îi putea înlocui.

La serbarea de Anul Nou, fiul meu de cinci ani a primit rolul de castravete.

Când am auzit despre asta, înainte de a intra în tura de noapte, am cumpărat un tricou de culoare verde, carton colorat și foarte inspirată, am cusut pantaloni scurți de culoare verde, am lipit o pălărie de carton verde cu o codiță haioasă.

Soțul a hotărât să meargă la matineu, iar decizia lui nu-mi inspira încredere de aceea dimineața, înainte de a merge la serviciu, i-am explicat cum să îmbrace copilul și cum să-i prindă pălărioara.

Eram la serviciu când educatoarea m-a sunat și mi-a comunicat cu o voce tristă că băiatul care interpreta rolul principal s-a îmbolnăvit și că fiul meu, va trebui să fie o…gogoașă. Am întrebat-o indignată dacă gogoașa, poate fi interpretată de un băiețel ce poartă un costum de… castravete? Educatoarea nu a zis nimic.

L-am sunat pe soțul meu și i-am zis că avem o situație excepțională.

El, foarte fericit, m-a liniștit și mi-a zis să nu-mi fac griji. Împreună cu alți doi prieteni chirurgi vor rezolva orice problemă. Cică chirurgii sunt inteligenți și creativi.

Seara, am telefonat acasă. Fiul meu a luat receptorul și mi-a spus că tata, a cumpărat un tricou alb, iar acum lipește o bucată de carton galben pe el, unchiul Mihai gătește, iar unchiul Alexandru râde în hohote.

O oră mai târziu iarăși am telefonat acasă, fiul mi-a zis că merge la culcare, iar unchiul Mihai a tăiat un cerc din carton galben și desenează pe el 2 ochi, unchiul Alexandru a deschis un borcan de castraveți murați, iar tata râde cu poftă.

La ora douăsprezece iarăși am telefonat acasă. Soțul mi-a spus că unchiul Mihai și unchiul Alexandru au obosit să facă costumul de gogoașă și au adormit. Și sunt unele probleme…

Unchiul Mihai a lipit strâmb gogoașa pe tricou și când unchiul Alexandru a încercat să repare greșeala, tricoul s-a rupt. Prin urmare, au fost nevoiți să o coase pe tricoul verde.

Rezultatul este surprinzător! Așa de tare le-a plăcut gogoașa cusută pe tricoul verde că au hotărât să îi confecționeze din carton și 30 de dinți. Acum gogoașa zâmbește larg, adevărul e că pentru 2 dinți nu au mai avut carton…

(Ei bine, e în regulă, am spus, lipsa a 2 dinți pe lângă cei 30 va fi neobservată).

Soțul m-a liniștit. Mi-a zis să nu-mi fac griji. Fiul nostru va avea cel mai original costum.

Adevărul e că nu am putut sta liniștită, iar dimineața, am mers la grădiniță.

Am întârziat puțin, iar din sala festivă se auzeau hohote de râs. Am deschis ușa…

Lângă bradul Anul Nou o gogoașă încerca să sară. Pe pieptul copilului meu era o gogoașă gigantică cu 2 ochi mari care priveau în direcții diferite.

Am observat și că lipseau acei 2 dinți de care îmi zicea soțul meu, deoarece erau… 2 dinți din față!

Era o gogoașă „originală”. Cei 3 chirurgi au creat un costum inedit, iar pe lângă toate detaliile costumului, cireașa de pe tort a fost pălăria castravetelui cu codiță.

În acest moment, fiul meu recita o poezie care începea astfel:

„Unde veți mai vedea unul ca mine?”

Educatoarea avea ochii în lacrimi, publicul plângea…