O grădină de flori impresionantă, acasă la tine, este acum o realitate! Secretul constă în îngrășăminte! Iată 9 trucuri utile…

O particularitate a plantelor de cameră este că spațiul lor de creștere se limitează la ghiveciul cu sol. Iată de ce pentru a crește nestingherite și pentru o înflorire activă, acestea au nevoie sistematic de substanțe nutritive și îngrășăminte. Care este modalitatea corectă de hrănire a plantelor de cameră de vreme ce acestea sunt atât de diferite?

Redacția noastră a pregătit un top cu 9 tipuri de îngrășăminte pentru florile de cameră.

Zahărul

Se pare că plantele de cameră sunt mari amatori de dulce, în mod special cactușii. Adăugă 1 linguriță de zahăr în ghiveci, apoi undă planta. Sau poți face un amestec dintr-o linguriță de zahăr și un pahar de apă, apoi udă planta cu acest lichid.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este un îngrășământ ideal pentru plantele ce înfloresc frecvent. Faceți un amestec folosind 1 linguriță de ulei de ricin și 1 l de apă. Este indicat ca plantele de cameră se fie udate cu amestecul de ulei de ricin înainte de înflorire.

Lemnul de frasin

Lemnul de frasin este un îngrășământ excelent pentru plantele de cameră, care mai și previne îmbolnăvirile acestora. Faceți un amestec dintr-un litru de apă și o lingură de lemn de frasin măcinat, lăsați-l să se infuzeze timp de 7 zile, agitându-l periodic. Când amestecul este gata, udați plantele cu acesta o dată la 10 zile.

Cojile de rodie

Turnați apă peste cojile de rodie, portocală sau lămâie, iar peste 24 de ore, cu acest lichid puteți uda plantele de cameră.

Aspirina

Pregătiți un amestec dintr-un comprimat de aspirină și un litru de apă, iar ulterior folosiți-l pentru a unda plantele de cameră preferate.

Aloe

Sucul de aloe este un îngrășământ excelent pentru toate tipurile de plante de cameră. Faceți un amestec dintr-o linguriță de suc și 1,5 l de apă și udați florile cu acesta.

Ciupercile

Luați orice tip de ciuperci și înmuiați-le în apă, într-o proporție de 1:1, iar peste 24 ore puteți folosi acest lichid pentru a uda florile de cameră.

Vitamina B12

Vitamina B12 este un îngrășământ potrivit pentru violete. Faceți un amestec dintr-o fiolă de vitamina B12 și un litru de apă. Udați florile o dată în 2 săptămâni.

Cojile de banane

Cojile de banană conțin o serie de microelemente necesare și benefice plantelor. Treceți cojile de banană prin mașina de tocat carne, puneți această masă în ghiveciul în care plantați floarea de cameră și acoperiți-l cu sol.