O gospodină experimentată ne destăinuie 9 secrete incredibile despre spălarea hainelor

Eu de obicei mă strădui să limitez spălarea hainelor la 1 dată pe săptămână, căci în weekend am mai mult timp liber pentru asta. Dar uneori se poate întâmpla să fiu limitată în timp, de aceea m-am gândit că mi-ar prinde bine să fac astfel încât lucrurile să meargă mai ușor.

Cu timpul am găsit diferite trucuri care mă ajută mult și am zis să le pun într-o listă și să v-o prezint. Iată cum ați putea călca, spăla și usca hainele mult mai simplu!

1. Înlocuim șervețelele parfumate

Nu e nevoie să alergați la magazin dacă nu mai aveți șervețele parfumate. Pur și simplu adăugați în uscător folie de aluminiu.

2. Facem notițe

Faceți rost de un marker nepermanent și scrieți chiar pe mașina de spălat diverse notițe: ce pulover trebuie spălat manual, ce haine trebuie spălate separat etc.

3. Scăpați de cute

Deși umerașele sunt foarte utile, știm cu toții că o mare problemă a lor e că lasă cute pe haine. Tuburile din burete, asemenea celui din imagine, rezolvă complet această problemă.

4. Pete de transpirație

Amestecați într-un vas 1 lingură de săpun lichid, 3 linguri de peroxid de hidrogen și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Aplicați amestecul pe pată cu ajutorul unei perii. Veți sesiza imediat diferența!

5. Cutele și placa pentru păr

Placa pentru păr poate fi folosită ca fier de călcat!

6. Cubulețe de gheață

În loc să călcați hainele dvs., puneți-le în uscătorul de rufe, adăugând multe cubulețe de gheață. După doar 10 minute hainele dvs. vor arăta ca și când au fost călcate!

7. La ce folosim creta

Aveți nevoie să înlăturați rapid petele de grăsime? Folosiți creta și nu veți mai avea nevoie vreodată de altceva!

8. Un ingredient împotriva decolorării

Adăugați puțin balsam de păr într-un lighean cu apă fierbinte și înmuiați tricoul decolorat. Așteptați 15-20 de minute, după care scoateți tricoul și puneți-l să se usuce pe un prosop. Tricoul își va reveni ca prin minune!

9. Lamă de ras împotriva scamelor

E atât de simplu! Treceți ușor cu lama de ras pe suprafața hainelor pentru a scăpa de scame.

Vi se par utile aceste trucuri? Spuneți-ne în comentarii cu ce ați completa această listă!