O ”fițuică” foarte utilă grădinarilor pe perioada verii

Orice grădinar știe că pentru a obține o recoltă bogată, castraveții trebuie “hrăniți” bine. Dar cum anume?

1. După ce plantele răsar, la etapa în care se dezvoltă 3-4 frunze, prelucrați-le cu următoarea soluție: adăugați într-o găleată de apă 30 de picături de iod, 20 g de săpun de rufe și 1 litru de lapte.

Stropiți tufele cu acest amestec la fiecare 10 zile.

2. Înmuiați de cu seară o pâine într-o găleată cu apă. Dimineața fărâmițați pâinea, adăugați o sticluță mică de iod și dizolva 1 litru din acest lichid în 1 găleată de apă și stropiți castraveții. Restul lichidului concentrat se păstrează la loc răcoros. Fertilizați castraveții în acest fel o dată la două săptămâni.

3. Dizolvați 2 litri de zer și 150 g de zahăr în o găleată de apă. După prelucrarea cu această soluție recolta de castraveți crește considerabil.

4. Adunați într-un borcan de 700 ml coajă de ceapă, apoi adăugați-o în 10 litri de apă și puneți-o pe foc. Când începe a fierbe, scoateți cratița de pe foc și lăsați să se infuzeze 12-14 ore, după care strecurați lichidul. Dizolvați infuzia în apă în proporție 1:4 și stropiți abundent tulpinile și solul.

5. Stropiți și udați castraveți cu un amestec de zer și apă în proporție 1:5.

6. Normalizați udarea: s-ar putea ca plantele să primească insuficientă apă sau poate apa cu care îi udați este prea rece.