O doamnă stilată: 7 tunsori moderne pentru femeile 40+

Fiecare femeie de orice vârstă se străduie să arate cât mai frumos. Însă după 40 de ani ea începe să se privească pe sine și pe cei din jur într-un alt mod, să aibă alte preferințe în îmbrăcăminte, stil și accesorii. Iar tunsorile nu sunt o excepție. Multe femei își doresc o schimbare majoră și caută cele mai potrivite variante. Astăzi vom încerca să vă ajutăm în această privință!

Echipa noastră a creat o colecție de tunsori pentru păr scurt, mediu și lung.

Priviți și alegeți modelul preferat.

Garcon

Este o tunsoare care se potrivește celor care apreciază tunsorile neordinare. Poate fi purtată atât de posesoarele cu păr drept, cât și de cele cu păr ondulat. Garcon este o alegere perfectă dacă forma feței este îngustă și ușor alungită. Nu este binevenit să experimentați dacă fața este pătrată sau rotundă.

Garcon are proprietatea de a reda un farmec franțuzesc, însă este potrivit doar femeilor mai suple. Această tunsoare nu se recomandă femeilor cu forme pufoase.

Pixie

Pixie este o varietate a tunsorii Garson, deși presupune un aspect mult mai intens. Pixie vă oferă posibilitatea să experimentați. Prin diferite aranjări puteți să transformați în una clasică sau de rocker.

Tunsoarea pixie se potrivește femeilor cu fața mică. Cu ajutorul acestei tunsori puteți sublinia, de exemplu, buzele voluminoase sau ochii mari. Se potrivește pentru orice tip de păr, însă cel mai bine se potrivește pentru fața alungită și ovală. De asemenea, este avantajoasă pentru femeile slabe.

Această tunsoare este mai puțin reușită pentru părul ondulat. Se aranjează foarte greu. Specialiștii recomandă femeilor cu fața rotundă, cu trăsături mici și gât scurt, să evite această tunsoare.

Carre

Este una dintre cele mai răspândite tunsori care a fost încercată cel puțin o dată de fiecare femeie. Acum este la modă carre-ul asimetric, o parte este mult mai lungă decât cealaltă. Dar nici varianta clasică nu trebuie ignorată.

Foarte bine arată carre-ul pe picioruș care redă volum părului. Această tunsoare este recomandată femeilor cu gâtul lung. Posesoarele feței alungite și cu fruntea lată să opteze pentru un breton dens. Femeile cu fața rotundă pot alege carre cu marginile drepte.

Cascade

Tunsoarea cascade presupune stratificarea firelor de păr de lungimi diferite după principiul „scăriței”. Forma ovală a feței este cea mai bună alegere pentru această tunsoare. Însă nu toți pot să se laude cu aceasta, de aceea nu vă întristați.

Cascade pe păr scurt poate fi purtată și de femeile cu forma feței triunghi, iar posesoarele cu fruntea lată vor opta pentru o stratificare multiplă care va sublinia trăsăturile fine ale feței.

Tunsoarea nu este recomandată pentru părul dens, deoarece aranjarea va fi un adevărat chin. De asemenea, femeile cu forma feței pătrată și trăsături fine nu ar fi bine să încerce această tunsoare.

Carre alungit

Carre alungit este în capul listei. Este preferat de foarte multe femei. Aceasta este universală pentru orice aspect de la clasic la extravagant.

Carre alungit se potrivește multora – fața ovală devine mai proporțională și mai slabă, dacă puneți accent pe margini asimetrice, atunci trăsăturile grele ale feței vor fi diminuate. Fața ovală se combină perfect cu această tunsoare și cu breton drept și dens. Posesoarele unei fețe rotunde vor obține un efect de alungire, dar se recomandă un breton lung.

Această tunsoare este pur și simplu creată pentru a ascunde defectele feței și a sublinia trăsăturile frumoase. De exemplu, carre alungit poate mări vizual ochii.

Bob alungit

Bob alungit este o altă opțiune pentru deținătoarele părului de lungime medie. Însă pentru a arăta excelent renunțați la breton și optați pentru liniile asimetrice.

Bob alungit este o soluție perfectă pentru femeile cu forma feței rotundă. Cu ajutorul acesteia puteți corecta forma feței, aceasta devenind mai fină și mai feminină. Se potrivește la fel de bine pentru forma feței pătrată, aceasta va netezi „colțurile”. Femeile cu forma feței alungită trebuie să evite această tunsoare.

Bucle rebele

Probabil este cea mai romantică și feminină dinte cele prezentate. Acestă tunsoare se potrivește pentru orice ocazie. Efectul de bucle rebele se obține cu ajutorul diferitelor produse de aranjare.

Această tunsoare se potrivește pentru forma feței ovală și rotundă. Pentru forma feței pătrată se potrivesc buclele mari, cele mici nu sunt recomandate. De asemenea, nu se recomandă femeilor cu gâtul mai gros.

Dvs. ce tunsoare ați ales?