O colecție de idei de mâneci care vor înviora chiar și cea mai plictisitoare haină!

Recent am fost rugată de o prietenă să-i repar mâneca deteriorată a gecii preferate. Clientul a refuzat categoric să transforme geaca într-o vestă. Atunci am fost nevoită să caut diferite idei pentru a păstra geaca intactă. În procesul de căutare am găsit mai multe modele interesante pe care aș vrea să le împart cu voi. Acestea sunt utile în special atunci când trebuie să reparați o haină sau pur și simplu să o decorați cu ceva neobișnuit.

Inspirați-vă!

1. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8.

9. 

10. 

11. 

12. 

13. 

14.

15. 

16. 

17.

18.

19.

20.

21.

22. 

23.

24.

25.

26.

27.

28. 

29.

Baza mânecii cu două cusături.

30. 

Am decupat capul după punctele П4П6, iar mai departe urmează această mânecă (partea superioară), însă fragmentele nu sunt verticale, ci orizontale. Aici avem patru fragmente. Puteți include mai multe. Dacă sunt mai multe, pot să se aranjeze nereușit.

31.

33.

Iată modelul principal al faldurilor. Acestea s-au potrivit de minune mânecilor pe care le-am confecționat în raport cu mărimea capului. Ideea de mânecii a venit după efectuarea modelului din material de bumbac simplu. Am încercat să imit globulețele de Crăciun făcute după tehnica origami.

Am experimentat diferite moduri de executare. Inițial am pus câteva falduri, apoi patru, apoi abia am ajuns la numărul necesar astfel încât să arate bine pe mânecă. Toate faldurile sunt dublate cu fâșii de poliuretan subțire, plus însăși cusăturile dau rigiditate structurii. Mâneca nu se deformează decât foarte puțin sub haina de exterior, dar ulterior își revine.